Bakan Şimşek'ten eleştirilere yanıt: "Belli ki kötü niyetli çevreler var" Bakan Şimşek'ten eleştirilere yanıt: "Belli ki kötü niyetli çevreler var"

Önder Aydın-Turğay Duyar
MANİSA (İHA) - AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, bir gazetecinin, "2003 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili seçilme yasağının kaldırılmasına verdiği desteğe karşılık, bugün AK Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na milletvekilliği yolunu açma gibi bir planı olur mu?" yönündeki sorusuna, "Kılıçdaroğlu'nun meclise taşınma mevzusunu bilmiyorum. AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili olarak söylemiyorum, Bahadır Yenişehirlioğlu olarak söylüyorum, şık olur, güzel olur. Ben bunu Cumhurbaşkanımıza ileteceğim, karar onlarındır" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Manisa'da yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda gündemi değerlendiren Yenişehirlioğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son dönemde spor alanındaki başarılardan söz eden Yenişehirlioğlu, "Toplumumuzu bir ve bir arada bütün halde tutan önemli noktalarımız var. Bunlar karateden güreşe, bokstan okçuluğa, atletizmden son dönemde büyük başarı elde ettiğimiz voleybola kadar Biz bugün dünya şampiyonu olabiliyorsak bunu sıradan gibi göremeyiz. Bunun bir altyapı çalışması var. Derecelere girip, millet olarak bunun sevincini hepimiz yaşıyorsak, bunun altında AK Parti iktidarının ve Recep Tayyip Erdoğan beyin gayretli çalışması, teşvikleri ve destekleri var. Biz hangi siyasi görüşte, hangi yapıda olursak olalım bir ve bütün halde tutması gereken spor faaliyetlerinin son dönemde bir ayrıştırma aracı gibi kullanılıyor olmasını asla kabul etmiyoruz. Çünkü bunlar bizim ortak noktalarımız ve ortak sevinçlerimiz" dedi.

Sivil anayasa çalışmaları
Meclisin önümüzdeki dönem en önemli gündem maddesinin sivil anayasa konusu olduğunu ifade eden Yenişehirlioğlu, "Milletimizin refahını yükseltecek, hukukun üstünlüğünü, çoğulculuğu, adaleti, hakkaniyeti tahkim edecek, her bir vatandaşımızın özgürlüklerini garanti altına alacak, gençlerimizin geleceklerine umutla bakmalarını sağlayacak, özetle 'Türkiye Yüzyılı'na yakışacak şekilde hazırlayarak milletimize kazandırmanın gayesi içinde olacağız. Meclisimizin önümüzdeki dönemde yapacağı en önemli faaliyet budur. Bizim için bu olmazsa olmazdır. Bu noktada bütün şartları zorlayacağız. Türkiye'yi sivil bir anayasayla buluşturmak için konsensus kurmaya çalışacağız ama baktık olmuyor o zaman halk iradesine müracaat edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti il yönetiminin istifası istendi
Önümüzdeki yerel seçimlere yeni bir teşkilat yapılanmasıyla gireceklerini de anlatan Yenişehirlioğlu, "İl teşkilatımız da yenileniyor. İl Başkanımız Salih Hızlı'nın görev süresi devam ediyor ama yönetimin istifaları istendi. En ufak bir sıkıntı yaşanmaksızın, demokratik çerçevelere uygun olarak bu görüşmeler devam ediyor. Yenilenmiş bir yönetimle yakında sizin karşınızda olacaklardır. Gerek Türkiye genelinde gerekse Manisa’mızda tam bir motivasyonla seçim sürecine hazırlanıyoruz" dedi.

Sokak köpekleri için düzenleme
Sokak köpeklerine yönelik geniş çerçeveli bir düzenleme olup olmayacağı ile ilgili soruyu yanıtlayan Yenişehirlioğlu, "Hayvan hakları denen bir şey var. Gelişen zaman içerisinde hem onları sağlıklı tutacak aynı zamanda vatandaşın güvenliğini sağlayacak çalışmalarımız var. Bazen iş öyle noktaya gidiyor ki hayvan savunuculuğu insanın önüne geçiyor. Sabah okula giden bir çocuğu köpeğin kovalaması, ısırması doğru bir şey değil. Bunu söylediğin zaman korkunç bir çeteleşme var ve linç kampanyasına tutuluyorsun. Ben hayatım boyunca doğru bildiklerimi hep söyledim, linç edilmeyi göze alarak Mecliste gündeme gelecek. Daha sağlıklı bir düzenleme yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Bir ülke bu kadar mülteciyi bu kadar uzun süre taşıyamaz"
Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM toplantısında sığınmacılara yönelik söylemleri hakkındaki sorusunu da yanıtlayan Yenişehirlioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın orada söylediği husus şu: 'İbadullah bunlar burada kalacak ve asla gitmeyecekler' değil. Ciddi manada sınırımızın ötesinde şehirler kuruluyor. Amerika'ya rağmen askeri harekatlarla oluşturduğumuz güvenli bölgelerde hummalı bir çalışma var. Briket evler diye tabir ediliyor. Güvendiğimiz dost ülkelerden elde ettiğimiz finansla da yapılan evler var. Şu ana kadar 500 bin kişi geri döndü. 'Hadi defolun gidin, sizi kapı dışarı atıyoruz' diyemeyiz diyor. Onlara güvenli bir alan tesis edeceğiz ve göndereceğiz. Zaten bir ülke bu kadar mülteciyi bu kadar uzun süre taşıyamaz. Dünyada en çok mülteciyi taşıyan biziz. Bizim ekonomimiz de belli. Biz rahmet ve merhamet medeniyeti olduğumuz için sineye çekip ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bu sonsuza kadar böyle gitmez. Peyderpey Türkiye'deki sığınmacılar kendi bölgelerine dönecekler" dedi.

Kılıçdaroğlu'na milletvekilliği önerisi
Yine bir gazetecinin, "2003 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili seçilme yasağının kaldırılmasına verdiği desteğe karşılık, bugün AK Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na milletvekilliği yolunu açma gibi bir planı olur mu?" yönündeki sorusuna, "Kılıçdaroğlu'nun meclise taşınma mevzusunu bilmiyorum ama bu şık olabilir şahsen. AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili olarak söylemiyorum, Bahadır Yenişehirlioğlu olarak söylüyorum, şık olur, güzel olur. Aklıma enteresan bir şey getirdi. Ben bunu Cumhurbaşkanımıza ileteceğim, karar onlarındır. Bu toplum barışı açısından, bir anayasa girişiminde bulunduğumuz süreçte şık ve güzel olur, bakalım" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yenişehirlioğlu, kaleme aldığı romanlarından bazılarını gazetecilere hediye ederek imzaladı.

Editör: Ali Gözen