"An itibariyle 26 milyon 781 bin 551 oy sayılmıştır. Yüzde 54.60'ı açıklanmıştır. Veri girişleri siyasi partilerimizle an be an paylaşılmaktadır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yüzde 54.47, Sayın Kılıçdaroğlu 45.53 oranındadır"

Saat 18.45'te de açıklama yapan YSK Başkanı şunları söylemişti:

"YSK verilerine ilçe ve il seçim kurullarımızdan şu ana kadar yüzde 25 oranında veri akışı olmuştur. Şu anda bulunduğunuz platformun bir üst katında siyasi parti temsilcilerimizle de paylaşılmaktadır. Kamuoyunun ve vatandaşların sonuçlarını beklemesini rica ederiz.

Veri akışlarında şu anda problem yoktur."

Saat 18.10'da açıklama yapan YSK Başkanı şu ifadeleri kullanmıştı:

"Öncelikle YSK'nın koymuş olduğu kurallara siz değerli basın mensuplarının uymasını özellikle rica ediyoruz. Şu an için YSK bir açıklama yapmadan veri paylaşılmasının hoş olmadığını belirtmek isterim.

Orman yangını büyümeden önlendi Orman yangını büyümeden önlendi

YSK yayın yasağının ne zaman kalkacağı konusunda toplanmıştır. Saat 18.15 itibariyle yayın ve veri girişine izin verilmiştir.

Anlık olarak da 14 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan seçimlere katılan 24 siyasi partimiz ve Cumhurbaşkanı adaylarımızın temsilcileriyle verilerimiz anlık olarak paylaşılmaktadır.

Saat 17.15'te de açıklama yapan YSK Başkanı, şunları söylemişti:

"Oy verme süreci sona ermiştir. Herhangi olumsuz durum söz konusu olmamıştır. İtirazlar da değerlendirilmiştir. Seçimlere katılım gösteren seçmenlere, Cumhurbaşkanı adaylarına, sandıklarda görev alan tüm görevlilere, bizimle birlikte olan bakanlara, STK'lara, güvenlik görevlilerine, basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum."

Editör: Ali Gözen