YAŞASIN YENİ KRAL!  Eskilerin güzel bir sözü vardı devletin bekasında devamlılık esastır diye. 50 yıllık 100 yıllık gelenek halini alan proje ve çalışmalar yapan ülkelere gıpta ile bakarız. Sistem önemlidir kişi değil. Şimdi Manisa Valisi Halil İbrahi

 
YAŞASIN YENİ KRAL! 

Eskilerin güzel bir sözü vardı devletin bekasında devamlılık esastır diye. 50 yıllık 100 yıllık gelenek halini alan proje ve çalışmalar yapan ülkelere gıpta ile bakarız. Sistem önemlidir kişi değil. Şimdi Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz merkeze alındı. Aslında merkeze sadece valinin şahsı alınmadı. Yanında 251 bin dev öğrenci projesi de alındı.

Bu proje Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülse bile sembolik hale gelecektir. Okulların bahçe kapılarında pankart ve afişlerde yaşayacaktır. İşlevini kaybedecek yüreklerden pankartlara taşınacaktır. Yeni valinin dudakları arasında yaşayacaktır. Yeni valimiz Abdurrahman Savaş konu hakkında ne karar verirse bu uygulanacaktır.

Tabi her ilde işleyen protokol kuralları Manisa’da biraz daha fazla işleyecek yeni valimizin altı ayını çalınacaktır. Çok samimi olmayan hoş geldiniz sayın valim merasimleri, yeni vali ile ilk ben kafa kafaya resim çekildim muhabbetleri yapılacak. Nezaket ziyaretleri mahalle muhtar azalarına, onlarca işlevi olmayan kanarya tüyü seven derneklerine kadar uzayacak. Zaten en uzunu iki yıl kalan valilerin 6 ayı hoş geldin, 6 ayı güle güle sayın valim seremonisi ile geçip gitmektedir.

Halil İbrahim Daşöz valim Manisa için farklı projeler üretme çabalarınız asla unutulmayacak. Manisalı sevdiğini yüreğinde hep yaşatır.  Bu şehir ekmeğini bölüşmeyi sever. Yine giderken size usulca hoşça kal diyecek iyi insanların fısıltılarını duyacaksınız. Çıkarsız, samimi gülüş ve bakışlar sizlerle olacak. Eski kral öldü yaşasın yeni kral demeyeceğim. Umarım yeni valimiz şehrin yazılmamış ve kendi içindeki yapılanmasını Manisa eski valisi Halil İbrahim Daşöz’ün bizzat kendinden öğrenir. Çünkü bu şehirde hiçbir valinin her şeyi yaşayarak öğrenecek kadar vakti olmadı!

Yeni Valimiz Abdurrahman Savaş kalıcı mı olmak ? Yararlı mı olmak ? Sorusunu kendine sormalı.  Bu şehirde her zaman yararlı olmak kalıcı olmak, kalıcı da olmak yararlı anlamına gelmiyor. Valim bu şehir kitaplardan öğrenilmeyecek kadar kozmopolit bir şehir. Kimden öğreneceğim derseniz Nasreddin hocanın güzel bir hikâyesi var. Nasreddin hoca bir gün damdan düşmüş herkes hekime git demiş hoca akıllı adam bel ağrısına rağmen yok demiş bana damdan düşmüş birini bulun demiş.
Manisa’da o kadar çok dam var ki şimdi ben ne diyeyim. Güle güle güzel insan Halil İbrahim Daşöz, hoş geldin yeni valimiz Abdurrahman Savaş.