Yunusemre Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehrin geleceğini değiştirecek bir projeye imza attı. İlk etapta yapılacak 1100 konut için yer teslimi yapıldı. Yıllar sonra vurulacak ilk kazma hiç şüphesiz proje için başvuran 8 bini aşkın Manisalı’yı

Yunusemre Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehrin geleceğini değiştirecek bir projeye imza attı. İlk etapta yapılacak 1100 konut için yer teslimi yapıldı. Yıllar sonra vurulacak ilk kazma hiç şüphesiz proje için başvuran 8 bini aşkın Manisalı’yı heyecanlandırdı. Çünkü Manisa son yıllarda ülkemizin en hızlı büyüyen bir kaç şehrinden biri. Ve bu büyümenin en büyük yan etkisi konut sorunu. Bunu en ucuz yoldan çözmenin yolu Ankara’dan, TOKİ’den geçiyordu. Bu bir fırsattı ve Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi, fırsatı değerlendirip hem başarılı bir hizmete imza attı hem de vatandaşların hayati derece önemli olan konut beklentisine merhem oldu. Çerçi’nin iki dönem milletvekilliği çok önemli bir avantaja dönüştü. Çünkü Ankara’da bürokrasiyi aşmak çok kolay değil. Tabi Ankara, TOKİ ve bürokrasi derken Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya’nın hakkını teslim etmek lazım. Müthiş bir enerjiyle Ankara ile Manisa ve Akgedik üçgeninde mekik dokudu. Bu alanda Başkan Çerçi’nin yükünü hafifletti. Sonuç itibariyle Manisa örnek bir projenin adresi olmak üzere…

TOKİ’nin Manisa’ya bu dev projeyi kazandırma kararı şehir için tarihi bir dönemeç olarak görülebilir. Çünkü Manisa, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’ın ifadesiyle 20-30 bin insanın yaşayacağı yeni bir yerleşim alanına kavuşuyor. TOKİ Başkanı’nın söyledikleri heyecan verici. Projenin 1100 konutluk birinci etap çalışmalarına başlandığına dikkat çeken Turan, Mart ayında ikinci etabın ihalesini yapmayı planladıklarını söyledi. Turan, projenin üçüncü etabını ise 2016 yazı bitmeden ihale etmeyi planladıklarını ifade etti.

En önemli detay da bu son cümlelerde saklı. Çünkü ilk etabın ardından hemen Mart ayında yine binden fazla konut için yeniden başvuru alınacak, ihale yapılacak. Bununla da kalınmıyor… 2016 yılının ortasından sonra üçüncü etabın ihalesi yapılacak. Yani ilk etapta kuradan çıkmayacak olanlara iki şans daha var. Hatta belki daha fazla şans da doğabilir.

Projeye ilgi o kadar fazla ki önümüzdeki bir iki yıl içinde Akgedik’in dışında yeni konut alanları gündeme gelebilir. Özellikle alt gelir gurupları için ihtiyaç karşılanıncaya kadar konut üretilmesi hedefleniyor.

MESLEK GRUPLARINA EV

Ayrıca Yunusemre Belediyesi ile TOKİ arasında bazı meslek guruplar için özel konutlar üretilmesi üzerinde çalışılıyor. Prosedürler aşılırsa konut sorununun çözümünde yeni bir çığır olacak. Tabi bu projeler alt gelir gurubundan bağımsız

özel proje olarak 3+1 ya da 4+1 şeklinde yapılabilecek. Fiyatlar da doğal olarak daha yüksek olacak. Ancak taksitlendirme avantajı sayesinde ev hayali kuran birçok kişi bu sayede konut sahibi olacak.

Toplamda hedeflenen konut sayısı 5 bin 500. Bazen rakamlar mukayeseyle daha iyi anlaşılır. 5 bin 500 konut demek, İngolstadt Bulvarı’ndaki 1.Etap TOKİ’den 7-8 tane daha yapmak anlamına geliyor. Bu, yeni bir 2.Anafartalar mahallesi kurulması demek. Üstelik modern bir mahalle… “Ama biraz uzak” diyenler için en net tecrübe; “Bugün uzak, yarın yakın…”