CHP'de genel seçimlerin hemen ardından başlayan kurultay tartışması boyut değiştiriyor. Bugün yeni bir haber sitelere düştü. Muhalifler 81 ilin 76'sından imza almayı başarmış. 
Haberdeki tek detay bu değil. İmzalar teslim edildikten sonra CHP Genel Merkezi'nde imza veren delegelerin illere göre dağılımının listesi çıkarılmış.  Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'nin de aralarında bulunduğu Şırnak, Amasya, Çankırı, Sinop'tan imza veren çıkmamış. Ancak Manisa başta olmak üzere Muharrem İnce'nin memleketi Yalova ile Sakarya, Kilis, Aksaray, Bartın, Batman, Bilecik, Düzce ve Hakkari illerinde muhalifler tulum çıkardı.
Ve dikkat çeken bir detay daha...
Listeye göre CHP'de 144 milletvekilinden 10 milletvekili ile 60 kişilik Parti Meclisi'nden 12 üye olağanüstü kurultayın toplanması için imza verdi.
Yukarıda bunlar olurken Manisa'da neler oluyor?
2017 yılında yapılan CHP il ve ilçe kongrelerinden yola çıkalım. CHP'nin Manisa'daki tartışmasız en önemli ismi Özgür Özel, neredeyse kimi isterse o başkan oldu. 24 Haziran seçimlerinde de Özgür Özel kimi isterse o milletvekili oldu. Ancak seçimlerin ardından muhalif hareketin imza toplama girişimleri başladıktan sonra aslında Manisa örgütünün, delegelerin çok da Özgür Özel'in kontrolünde veya etkisinde olmadığını gördük. Özgür Özel, seçimden sonra başlayan değişim rüzgarına Kılıçdaroğlu'nun yanında durarak direnen en önemli isimlerden birisi olmasına rağmen, kendi ilinde 18 delegenin tamamı değişim istedi.
Siyasette böyle bir tezatla ilk kez karşılaştım. 18 delegenin birkaç tanesi değişim ister, anlarım. Ama tamamının Özgür Özel’e rağmen kurultay istemesi, Muharrem İnce'den yana tavır koyması hakikaten üzerinde düşünülmesi, konuşulması gereken bir konu haline geldi.
Oysa Özgür Özel, özellikle bu dönemde kendi yaptığı milletvekili listesi ile teşkilattaki gücünü iyice pekiştirmişti. Ancak örgüt nezdinde durum çok çok farklıymış.
Bu yaşananlar Özgür Özel'in siyasi geleceğini de tehdit edebilir. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce siyaseten birbirlerine kılıçları çekmiş durumdalar. Ve bu mücadele kurultayla sonuçlanırsa Manisa'yı iki seçenek bekliyor olacak.
Kılıçdaroğlu kazanırsa Özgür Özel'in Manisa'da ciddi bir operasyon yapacağını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu kazanırsa, İl Başkanı Semih Balaban başta olmak üzere bazı ilçe başkanları istifa edebilir. Çünkü böyle bir durumda zaten 'değişsin' dedikleri genel merkez ‘değişmediği’ için kendileri ‘değişmek’ zorunda kalacak. Çalışmaları mümkün olmayacak.
Peki ya tersi olursa...
Muharrem İnce kazanırsa ne olur?
İşte o zaman, ismi son yıllarda genel başkan adayları arasında geçmeye başlayan Özgür Özel'in siyasi geleceği kaybolup gitme riski ile karşı karşıya kalacak. Çünkü Özgür Özel'in Muharrem İnce ile çalışması mümkün değil.
Tabi  olağanüstü kurultay hiç olmayabilir de. Yani şuanki mevcut durum devam eder gider.
Aslında bu ihtimal Manisa CHP açısından en kötü senaryo. Çünkü CHP grup başkanvekili Özgür Özel'in partideki konumu devam ediyor olacak. Ancak çalışacağı il başkanı ve birçok ilçe başkanı ile delegeler mevcut yönetimi kabullenemiyor, istemiyor. Birkaç ay sonra yerel seçim var.
Nasıl çalışacaklar?
Asıl dikkat çeken, bütün bu süreçler yaşanırken Özgür Özel'in suskun kalması. Ki Muharrem İnce Özgür Özel’e sataşmasına rağmen o bildiğimiz Özgür Özel yanıtı gelmemişti. Özgür Özel kurultay tartışmalarına hiç girmiyor.
Bu suskunluğun ne anlama geldiğini önümüzdeki birkaç hafta içerisinde anlayacağız. Ancak Manisa'da 2014 yerel seçimlerinde sıfır belediye kazanan CHP'nin toparlanmaması durumunda, bu talihsiz durum tekrar edecek gibi görünüyor. CHP’de bir an evvel kimin kiminle devam edeceği netleşmeli.
 
YEREL SEÇİMLERDE KİLİT PARTİ CHP
2014 seçimlerini hatırlayın. CHP'nin il genelinde 250 bin dolayında olan oyu 150 binlere gerilemiş, MHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı Cengiz Ergün'ün oyu 150 binden 350 bine çıkmıştı. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kendi adayını çıkarması durumunda Cengiz Ergün'ün yine CHP oylarına ihtiyaç duyacağı kesin. Tabii bir de İyi Parti'nin kendini ispat etme, gösterme çabası olacak.
Çok farklı bir yerel seçim yarışı bizi bekliyor. AK Parti'nin kamuoyundan kabul görecek bir adayla kendi oylarını korunması durumunda seçimleri kazanması zor değil. Ancak öyle bir aday bulması çok zor.
Cengiz Ergün'ün seçimleri kazanabilmesi için 2014'teki sihri devam ettirmesi gerekiyor. Bu da hem CHP hem AK Parti hem de İyi Parti seçmeninden oy almakla mümkün.
Burada kilit Parti bence CHP. Eğer CHP 2014'te olduğu gibi 'AK Parti olmasın da kim olursa olsun' mantığı güderse Ergün'ün şansı oldukça yüksek. Tersi olursa, yani CHP seçmeni kendi işine bakarsa, Ak Parti’nin kendi oy oranının biraz altında alma lüksü bile var.
Bu biraz da şuna benziyor. Galatasaray öyle bir maça çıkıyor ki, kazanırsa Fenerbahçe şampiyon olacak. Kazanamazsa elinde hiçbir şey kalmayacak.  
Bakalım ne olacak…

MERSİNLİ SAHAYA ÇIKTI BİLE
Ak Part’ide adaylar nabız yoklamaya başladı. İl Başkanı Berk Mersinli de sahaya erken çıkanlardan. Hiç de il başkanı gibi davranmıyor son günlerde... Konuşmalar, ziyaretler. Hangi koltuğa talip olduğu konusunda bilgim yok. Bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek?
 
MHP’DE İL YÖNETİMİ DEĞİŞİR Mİ? 
Bildiğim bir şey yok. Ancak bu konuda çeşitli söylentiler var. Hatta bazı isimlerle ilgili nabız yoklandığı konuşuldu. Ama somut bir gelişme yok. Yerel seçim öncesi böyle bir değişim olur mu, buna gerek var mı? Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün mevcut yönetimle uyumlu çalıştığı su götürmez bir gerçek. Buna rağmen değişiklik olmaz. Sanmıyorum. Ama siyaset bu. Olursa da şaşırmam.
 
TRAKTÖRDEN DÜŞÜP ÖLEN ÇOCUKLAR
Son bir hafta içinde çocukların öldüğü kaza haberleriyle kahrolduk.
Şaşkınım.
Manisa’da dedesinin kullandığı traktörden düşerek traktörün altında kalan 5 yaşındaki çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. 
Tarlada yevmiyeyle çalışan ailesine domates toplayarak yardım eden küçük Umut Demiröz, dönüş yolunda traktörden düşerek can verdi. 
Bu çocukların traktörün tepesinde ne işi var? En azından bunu sormaya hakkımız var diye düşünüyorum.  
Bu arada Manisa’da tarım işçileri onca toplu ölümlü kazalara rağmen traktörler, kamyonetler ve çeşitli açık kasa araçlarla taşınmaya devam ediyor. Anlaşılan o ki yasaklara sadece kazalardan sonraki birkaç gün uyuluyor.
Anlayacağınız tarım işçileri Allah’a emanet.  
 
NAVİGASYON VAR MI?
Zaman zaman trafik tıkanınca navigasyona bakıp durum kontrolü yapıyoruz. Hangi yolda durum ne? Trafik ne kadar tıkalı? Araç kuyruğu nereye uzuyor? Navigasyonda var. Yani cep telefonumuzda.  
Herkeste var artık. Bazen düşünüyorum da acaba şehrimizi yönetenlerde yok mu? Çünkü malum Manisa’da 7 kişiye bir otomobil düşüyor. Manisa traktör sayısında lider. Manisa en çok motosikletin bulunduğu illerden biri. Manisa İstanbul-İzmir güzergahında. Manisa’nın belalı bir Gediz kavşağı ve çevre yolu var.
Bu yüzden navigasyona arada bir bakmakta fayda var…
Şiddetle tavsiye ederim.