Son günlerde ekranların en çok izlenen dizileri arasında yer alan “Payitaht Abdülhamid” dişisinde tanıdık bir yüz dikkat çekiyor. Daha önceden siyasette iki kez meclisin eşiğinden dönen Manisalı Bahadır Yenişehirlioğlu, o kabuğuna sığmayan yapısıyla çok farkı bir mecrada adından söz ettiriyor. TRT1’de yayınlanan “Payitaht Abdülhamid” dizisine Tahsin Paşa rolünü canlandıran Bahadır Yenişehirlioğlu, siyasette elde edemediği başarıyı tv ekranlarında yakalamışa benziyor.  
Kader dedikleri bu olsa gerek…
Önce siyaseti denedi. İki kez tam ‘seçildim’ derken kaybetti. Belki de milletvekilli olamadığına çok üzüldü. Ki üzülmekte de haklıydı. Çünkü çok emek verdiğini iyi biliyorum. Ama olmayınca olmuyor işte. Derken siyasete noktayı koyup kitap yazmaya karar verdi. Ya da içindeki cevher ‘yazar’ yönüyle ortaya çıkıverdi. Başarılı çalışmalara imza attı.7-8 kitap yazdı. Ne kadar üretken olduğunu gösterdi. Ama ona bu da yetmedi.
TV ekranlarına çıkıp kitaplarını anlattı. Kabuğunu kırmıştı artık. Çok enteresan bir şekilde o entelektüel yapısıyla takdir görmeye, beğeni toplamaya başladı. Tarzı, sonradan bıraktığı aksakalı ile önlenemez bir yükselişi başlatmıştı. Çeşitli dizilerde rol almaya başlayınca koptu gitti.
O aslında bir avukat…
1962 yılında Akhisar’da doğdu. 1979 yılında Akhisar Lisesi’ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı ve 1985 yılında mezun oldu. Manisa/Akhisar’da serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Çin, Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Almanya, İngiltere, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Fas, Tunus, Mısır, İran, Pakistan, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye, Dubai, Bahreyn gibi ülkelerde halklar ve toplumlar üzerine araştırmalarda bulundu.
Evli ve iki çocuk babası olan bu başarılı adamın ünü Manisa’yı aştı artık.
Şimdi o Payitaht’taki Manisalı…
Artık Osmanlı’nın son döneminde, çok da tartışılan bir sürecin önemli aktörlerinden Tahsin Paşa’yı canlandırıyor. Tahsin Paşa için tanıtımlarda şu ifadeler kullanılmış:
“13 yaşından beri ömrünü devletine adadı! Yeteneği ve dürüstlüğü ile Mabeyn Başkatipliğine yükselmiştir. Devlet-i Aliyye, onun için Sultan Abdülhamid demek! Hayrın da, şerrin de Allah'tan geldiğini çok iyi bilir.”
 Onca oyuncu varken bu role Manisalı Bahadır Yenişehirlioğlu layık görülmüşse demek ki bunu hak etmiş. Demek ki Bahadır Yenişehirlioğlu başarılı bir oyuncu.
Belki siyasetçi olsa çerçeve bu kadar geniş olmayacaktı. Belki sıradan bir milletvekiliydi şimdi. Ya da unutulup gitmişti. Bazen insan kaybettiğini zannettiği an, kazandığını anlayamıyor…