Özel, kurultayda partililerin gösterdiği iradeye teşekkür ederek şunları söyledi:
“Bugün gerçekleştirdiğimiz 22. Olağanüstü Kurultayımızda tüm saldırılara karşı iradesini bir kez daha ortaya koyan örgütümüze, delegelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu teveccüh, demokrasiye, adalete, eşit yurttaşlığa, millet merkezli siyasete duyulan inancın tescilidir.”
Özel, kurultayın, partiyi hedef alan girişimlere karşı verilen güçlü bir yanıt olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi saldırılar karşısında bir bütündür, ayaktadır. Bugün verdiğiniz güç, yarın kurulacak adaletli ve demokratik düzenin emanetidir. Safları sıklaştıracağız, hep birlikte; korkmadan, vazgeçmeden, yorulmadan çalışacağız” dedi.
CHP lideri açıklamasını, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmak, Cumhuriyet’e sahip çıkmaktır” ifadeleriyle tamamladı.




