Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (sav) in dünyaya teşrifleri olarak kutladığımız daha doğrusu değerlendirdiğimiz bir mevlüd kandiline daha ulaşmış bulunuyoruz. Ancak şu bilinmelidir ki Hz. Peygamber’in bu dünyaya teşrifleri birçok yön bakımından diğer tüm doğumlardan farklıdır. O’nun doğumuyla tüm insanlık kıyamete kadar etkisini sürdürecek örnek bir peygamber, aile reisi, lider ve arkadaşa vb. kavuşmuştur.

Her yıl farklı bir temayla kutlanan mevlid-i nebi haftasının bu seneki konusu “Peygamberimiz ve Aile” ‘dir. Günümüzde aile içi şiddetin, geçimsizliklerin ve boşanmaların hızla arttığı bir dönemde Hz. Peygamberin çağlar aşan önerilerine bir nebze olsa yoğunlaşmak hepimiz için iyi bir fırsat olacaktır.

Allah Resulü’nün aile hayatı kıyamete kadar gelecek tüm müminlere en güzel örnekliği teşkil etmektedir. O, bizim için en güzel aile reisidir. Evinin ihtiyaçlarını gideren, başkalarına muhtaç olmadan el emeğiyle geçinen, çocuklarını güzelce yetiştiren aile reisidir…

 O’nun aile içi iletişimde merhamet, adalet, sevgi, hak ve sorumluluklara son derece dikkat ettiğini görürüz. Bir mübarek sözlerinde “sizin en hayırlınız eşlerine karşı en hayırlı olanınızdır” (Ebu Davud, Sünnet, 15)buyurarak aile içinde çıkması muhtemel tüm problemlere baştan çözüm ortaya koyduğu görülmektedir.

  Rabbim kandilimizi mübarek eylesin, Hz. Peygamberi bir yönüyle dahi olsa anlama fırsatı versin. Rabbim, ailemize, milletimize ve tüm İslam âlemine huzur ve mutluluklar ihsan eylesin.

Kalın sağlıcakla...