Manisaspor’da durumlar iyice karışınca şehrin ileri gelenleri harekete geçti. Aldığım duyumlar eğer doğruysa Manisaspor’da çok ciddi bir değişim gerçekleşecek. Görünen o ki artık kimsenin tahammülü kalmamış! 
Manisaspor tarihinin hiçbir döneminde bugün karşılaştığı sıkıntıları yaşamadı. Yaşananlar sıradan değil. Sürekli puan silme cezaları, eski futbolcuların birbiri ardına açtığı ve kazandığı alacak davaları, icra yazıları, yolsuzluk iddiaları ve daha neler neler... Şehrin büyük bir bölümü bu yaşananlar karşısında istifa diye bağırırken kulaklarını tıkamış yönetim.
Elbette onlar da seçimle geldi, buna hiçbir itirazım yok. Ama bir kulüp bu kadar puan silme cezasıyla karşı karşıya kalıyorsa burada çok ciddi bir yönetim zaafiyeti vardır. Ve bunun karşılığı çok net bir şekilde istifadır.
İstifa gerçekleşmeyince bu kez Manisa’nın kamuoyu harekete geçti. Aldığım duyumlara göre Ak Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, hiçbir siyasi amaç gütmeden şehrin ileri gelenlerine bir ortak toplantı teklif etmiş. Bu davet kabul görmüş. Eğer bu toplantı gerçekleşirse katılacak olan herkese helal olsun diyorum şimdiden. 
Kimler mi katılacak?
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP’yi temsilen CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP’yi temsilen MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, OSB Başkanı Sait Türek ve belki de başka isimlerin de dahil olacağı çok geniş katılımlı bir olağanüstü toplantı yapılacak. 
Bu toplantıda Manisaspor’un kötü gidişine nasıl dur denileceği konuşulacak. Tahminimce Manisaspor’u daha sağlıklı bir şekilde yönetebilecek bir yönetim üzerinde beyin jimnastiği yapılacak. Manisaspor’u kurtarma operasyonu anlamına da gelecek bu toplantıda herkesin siyasi kimliğini bir kenara bırakıp tamamen şehrin ortak paydası olan, ortak değeri olan Manisaspor’u kurtarmaya yönelik çaba sarf edeceğine inancım tam. Bu bağlamda katılan herkesin aynı katkıyı sağladığını, sağlayacağını düşünüyorum. 
Manisaspor için belki de ilk kez bu denli büyük bir hamle gerçekleştiriliyor. Valisi belediye başkanları, Ak Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi, oda başkanları ve iş adamlarının şehrin takımı için bir araya gelme kararı dahi bence çok değerli. Umarım olumlu bir sonuç alınır ve hatta şehrin diğer sorunları ile ilgili de buna benzer toplantıların ilki yapılmış olur. 
Önümüzdeki hafta içinde yapılması muhtemel toplantının hayırlı olması dileğiyle.