Geçtiğimiz gün Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Elazığlı Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan şehit oldu. Şehidin babası Mehmet Aslan Cenaze töreninde dua edilmesinin ardından mikrofonu alarak: “Selahattin Demirtaş’a, Osman Kavala’ya özgürlük isteyenlere hakkımı helal etmiyorum.” İfadelerini kullandı.
Can Ataklı, Şehit babasının bu sözleri üzerine sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Şehit babası Mehmet Aslan’a “Şehit babası olunca canının her istediğini söyleme hakkın mı var. Kimsin?”  ifadelerini kullandı. Manisa Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği yayımlandığı mesaj ile Ataklı’yı kınadı. 
Başkan Kaya, “Şehit babasına lan ifadesinde t.v. kanalında seyir ve duyduğumuz beden diline yansımış ağızdan çıkan söz sizi esir etmiştir. Şehit ve gaziler derneği vatan sevisini yüreğinde hissedenlerin yuvasıdır. Saygısız ifadenizi şehit aileleri dernekleri olarak kınıyoruz. Üslubunuz yakışmayacak gerçekte dışa vurmuştur. Sizin şehit babasına lan diye hitabınız şehit ve gazilere yapılan en büyük saygısızlık ve terbiyesizliktir. Yazıklar olsun, vatan sevdalılarına selam olsun. Bazı kişiler, pervasızca konuşma hakkını kendilerinde bulabiliyor. Evlât Acısıyla yanan bir Şehit Babasına dil uzatacak kadar kendinde değiller. Gazeteci kılığına bürünmüş ve kendini bildi bileli herdaim toplumda üst perdeden konuşup insanları kutuplaştırıp, ayrışmaya sebebiyet verip bu denli kendinde olmayan Can Ataklı. İnsan olarak fıtrattan çıkıp başka bir şeye dönüşmüşlüğün vücut bulmuş hali. Elazığlı Şehidimiz'in Babası Muhterem Mehmet Aslan amcamıza lan diyecek kadar kalbi kararmış şahıs! Mehmet Amcamızın konuşma hakkı var çünkü evladını bu aziz vatan için şehit verdi. Peki sen böyle konuşma hakkını nerden buluyorsun? Asıl sen kimsin? Şehit cenazelerinde devleti kötüleyip, parmak sallayanlara sahip çıktığınız günleri hiç unutmadık. O zaman neden lan kelimesini kullanmadınız? Çünkü devlet aleyhine yapılan her şey sen ve senin gibilerin beslendiği asıl unsur. İşiniz gücünüz içinizdeki devlet düşmanlığını kusacak zemin bulmak. O kadar pervasız ve hadsizsiniz ki istediğinizi söyleme cesaretini kendinizde görüyor ve bu konuşmalarınızın karşınızda nasıl bir etki oluşturacağını bile umursamıyorsunuz.
Sizden bizim gibi davranmanızı beklemiyoruz fakat bu kadar da duyarsız olmanız gerçekten Milletimizde büyük bir şaşkınlığa sebebiyet veriyor. Bir acı var 12 şehidimizin acısı… Sizler hem yanlarında olmayıp hem de bu şekilde fütursuzca nasıl konuşabiliyorsunuz? Biz onlara bir vatan borçluyuz, bunun farkında mısınız? Kendinin yaptığını düşündüğün başarılarında bile onların payı var buradan hiç baktın mı? Ayağınıza taş geldiğinde avaz avaz bağıran sizler, canı, evlâdı kendinden koparılmış, kahpe pusularda vücutları delik deşik olmuş veya parçaları bile bulunmadan toprakla doldurulmuş tabutlarda evlâdına bakmak, bedenini görmek veya görememek nasıl bir duygudur biliyoruz yaşamadınız da bir an bile düşündünüz mü?
O insana en fazla destek verilmesi gereken günlerde Vatan Sağolsun diyen ailelere lan kelimesini kullandınız. Bilinmelidir ki herkes unutsa bile bizler, yani Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği olarak bunu hiçbir zaman unutmayacak her daim böyle düşünce, söylem ve eylemlerin karşısında olacağız. Can Ataklı gibi şahıslar tarihimizde birer kara leke olarak kalacak ve kalmaya da bizler tarafından mahkum edileceklerdir.
Rabbim biz aciz kullarını herdaim haddi aşmaktan ırak eylesin. Peygamber komşuları ve Yüce Allah'ın onlar ölmezler, asıl diri onlardır dediği şehitlerimize layık olmayı ve emanetleri olan ailelerine sahip çıkmayı bizlere nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Halk Ekmek ve Kent lokantasından sonra Halk Mandırası geliyor Halk Ekmek ve Kent lokantasından sonra Halk Mandırası geliyor

CAN ATAKLI HAKKINDA SORUŞTRUMA BAŞLATILMIŞTI 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Can Ataklı hakkında soruşturma başlattı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ataklı'nın sosyal medya platformu X ve diğer sosyal medya hesaplarında paylaştığı videoda, şehit aileleri ve şehit babaları hakkında söylediği sözleri, "olumsuz ve saldırı niteliğinde" olarak değerlendirdi.
Başsavcılık, Ataklı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

Editör: Murat Yalçın