3 kez Dünya Şampiyonu
5 kez Avrupa Şampiyonu
3 kez Dünya İkincisi
U23 Dünya Üçüncüsü
Büyükler Avrupa Üçüncüsü.
Adı Kerem Kamal.
Manisa’da doğdu, Manisa’da büyüdü, Manisa’yı temsil ediyor.
Siirt’ten Manisa’ya göç etmiş bir ailenin çocuğu.  
İnanılmaz atletik ve kıvrak bir vücut yapısına sahip. Ata sporu güreşi bu kadar iyi yapması genlerinden…
En son Akhisarpsor kulübünün bir üyesiydi. Ancak Akhisarpsor güreş branşını kapattığı için şimdi kulüpsüz.  
Yani Kerem Kamal iki gün önce Ermeni rakibini 7-2 yenip dünya şampiyonu olduğu sırada kulübü yoktu.
Yaşadığı şehrin bir büyükşehir belediyesi, 17 tane de ilçe belediyesi var. Böyle müstesna bir yeteneği barındırabilecek bir tek çatı, bir tek kapı yok.
Yazık…
Sen 3 kez Dünya Şampiyonu, 5 kez Avrupa Şampiyonu, 3 kez Dünya İkincisi, U23 Dünya Üçüncüsü ve Büyükler Avrupa Üçüncüsü ol. Ama kulübün olmasın!  
Kerem Kamal’ın çaresizliğini çektiği videoyu izlerken gördüm ve kahroldum. Üstüme düşen bu videoyu daha çok kitlelere ulaştırmaktı. Elimden gelen bu ve bu yazıyı canı gönülden kaleme aldım.
Kerem en son Cezayirli, Azerbaycanlı ve Kırgız rakiplerinden sonra Avrupa şampiyonu Ermeni rakibi Sahak Hovhannisyan'ı da finalde 7-2 yenerek grekoromende gençler dünya şampiyonu oldu.
Son madalyanın anlamı şu;  
Kerem Kamal gençlerde üst üste 3'üncü kez dünya şampiyonu oldu.      
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Spor Bakanı Kasapoğlu ve Manisa’daki belediye başkanları tek tek Kerem Kamal’ı kutlama mesajları yayımladı.    
Kerem’in dünya şampiyonluğu herkesi gururlandırdı.
Ama Kerem’in kulübü yok.
Yani tebrik eden çok ekmek veren yok…
Kerem bu başarıyı bir Alman, bir Rus veya bir Amerikalı sporcu olarak gösterse acaba ne olurdu?   
3 kez dünya şampiyonu, 5 kez Avrupa şampiyonu…  
Sıradan bir başarı mı?
Kaç sporcu bunu başarabiliyor?
Kerem Kamal çok özel bir sporcu. Ona sahip çıkalım diyeceğim ama bunu demeye utanıyorum. Ne yani Kerem’e lütufta mı bulanacağız. Bu genç daha 20’li yaşlarda defalarca göğsümüzü kabartmış, başarı üstüne başarı kazanmış. Ne istiyorsa emir telakki edilmeli.
Bakın Kerem o çektiği mütevazi videoyla ne istiyor bizden;
Herkese merhaba…
Ben 3 Dünya, 5 Avrupa şampiyonu Kerem Kamal. Son zamanlarda gündemde olan güreş kulüplerinin kapatılması beni derinden üzmüştür. Yetiştiğim, büyüdüğüm Akhisar Belediyespor bunların başında gelmektedir.   
Er meydanı yiğitsiz kamasın. Ata sporuma dokunma!

Kerem Kamal’ın sesine kulak verecek kimse yok mu?
Bu dev yürekli genç diyor ki; Yolumu açın ki ben daha çok şampiyonluklar getireyim.
Öyle tebrik etmekle olmaz. Manisa’da sadece Kerem yok, daha ne cevherler var. Geleceği parlak Manisalı güreşçiler var. Estonya’daki şampiyonada Doğan Kaya dünya üçüncüsü oldu. Manisa Akhisar Belediyesi güreşçisiydi.
Şuan o da kulüpsüz.
Ve ilginçtir;
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, kendi sporcusu ya da eski sporcusu dünya şampiyonu olmasına rağmen ne facebook ne de twetter hesabından tek bir tebrik mesajı yayımlamamış. Sporcuyu arayıp tebrik etti mi bilmiyorum. Ancak sosyal medya hesaplarında herhangi bir paylaşıma ben rastlamadım.
Besim Dutlulu çiçeği burnunda bir belediye başkanı. Akhisar’a önemli hizmetler yapacağına da inanıyorum. Ancak güreş branşını kapatma kararı başta olmak üzere bu müstesna yeteneğe bu kadar sırtını dönmesine anlam veremedim.
Bu yetenekler her zaman çıkmaz.
Şimdi buradan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere tüm 17 ilçe belediye başkanı ve ilgili kurum müdürlerine sesleniyorum. Kerem Kamal’ın  mütevazi videosunu izleyin. Kerem Kamal Manisa'nın sporcusu olarak kalmalı ve kulübü Manisa'da olmalı.  
Ve futbola harcanan paraların çok az bir bölümüyle milli güreşçilerimize bir kapı açın.
Böylece yayımladığınız tebrikler de anlam kazanmış olur…