KEŞKE, KEŞKE DEMEK ZORUNDA KALMASAK Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2 Şubat’ta yapılacak olan seçimleri öncesinde çok dikkat çekici bir süreç yaşanıyor. Mevcut Başkan Bülent Koşmaz’ın karşısına kimin çıkacağı merak ediliyordu. Eski Borsa Başkanı Ari

KEŞKE, KEŞKE DEMEK ZORUNDA KALMASAK

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2 Şubat’ta yapılacak olan seçimleri öncesinde çok dikkat çekici bir süreç yaşanıyor. Mevcut Başkan Bülent Koşmaz’ın karşısına kimin çıkacağı merak ediliyordu. Eski Borsa Başkanı Arif Koşar’ın seçimlere katılacağı uzun süre konuşuldu.  Ancak Koşar bu riski göze alamadı. Bir başka isim adaylık çalışması başlattı.

Abdurrahim Arslan…

Arslan, daha önce iki dönem Ak Parti İl başkanlığı yaptı, Manisa TSO’da  Meclis Başkanlığı yaptı ve son olarak milletvekili aday adayı oldu. Oldukça aktif bir isim. Ve Manisa TSO seçimleri öncesinde sürpriz bir çıkışla adaylığıını açıkladı. Ancak bu çıkış Ak Parti’de şaşırtan bir tepkiyle karşılık buldu. Ak Parti teşkilatları Abdurrahim Arslan konusunda ikiye bölündü. Bir çok konuda olduğu gibi…

Manisa Ak Parti’deki bölünmüşlüğün, fikir ayrılığının fotoğrafını ortaya çıkaran bir süreç yaşanıyor. Partililer kağıdı kimden yana oynacağını şaşırmış durumda. Bu ikilem çok net bir şekilde kamuoyuna yansıyor.

Manisa TSO seçimlerine gelince…

Bülent Koşmaz’ın gerek OSB, gerekse Manisa TSO’daki görevi süresince Manisa için neler yaptığını anlatmaya gerek yok. Hakikaten şehir için bir şans. İnanılmaz işler başardı. Bir insan belediye başkanı veya milletvekili olmadan ancak bu kadar fayda sağlayabilir. Bu bağlamda sağlığını bu işlare adamış bir ismin bırakıp gitmesini beklemek haksızlık olmaz mı?

Peki Abdurrahim Arslan kötü mü?

Asla…

O da Manisa’da istihdam sağlayan, Manisa’ya siyasi görevleri esnasında hizmetleri olmuş dürüst bir insan.  

O halde niye bu yarış?

Demokrasi bu, yarış doğal elbette… Ancak Manisa bu yarışlardan hiç bir zaman karlı çıkmadı. Sonuçta hep taraflardan birisi bertaraf oldu!

Klasik olacak ama tek bir çözüm yolu var.

Uzlaşma…    

Seçimler öncesinde bu çok değerli insanlar ortak listeler hazırlayıp, seçimlere kol kola girip, Manisa için karşı karşıya değil yan yana çalışamaz mı?

Çalışırlar isteseler…  

Keşke çalışabilseler…  

Keşke daha sonra keşke demek zorunda kalmasak…