CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası başlayan değişim tartışmalarına ilişkin önemli mesajlar verdi.

MEYDANDA KIRAÇ RÜZGARI MEYDANDA KIRAÇ RÜZGARI

"Genel başkanların, değişime karşı olması kabul edilemez." diyen Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu’nu CHP genel başkanlığı için yeterli görmüyor musunuz?" sorusuna da yanıt verdi.

"CHP, genel başkanını kurultaylarında seçer. Adaylar çıkar ve yarışırlar. CHP, hiç kimseye altın tabak içinde genel başkanlığı sunmaz. CHP kurultaylarında genel başkanların yaşından ziyade birikimine, çalışkanlığına, halkla ilişkilerine bakılır. Ekrem Bey de dahil olmak üzere elbette her CHP'li, CHP'ye genel başkan adayı olabilir. Bunda hiçbir tereddüdüm yok." diyen Kılıçdaroğlu, Serbestiyet yazarlarının sorularını yanıtladı.

Değişim tartışmasının kişiler üzerinden yürütülmesinin doğru olmadığını belirten CHP Genel Başkanı, "Kişiler elbette değişimin öncülüğünü yapar. Ancak kişilerden daha önemli olan, değişimin felsefesi ve amacıdır. Değişim tartışmasının öncüleri olan bizler, değişimin felsefesini ve amacını ortaya koymalıyız." diye konuştu.

Bir kez daha değişimin önünde durmayacağına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, CHP’de genel başkan da değişebilir; değişmiştir de. Öncelikle yanıtlanması gereken soru şu: “Hangi değişim?” Değişimler ileriye dönük olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

ÖZGÜR ÖZEL VE İMAMOĞLU KOLTUĞU İSTİYOR

Kılıçdaroğlu’ndan bu açıklama gelirken Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel de partied değişime dikkat çekmiş, adaylık için hazır olduğu mesajını vermişti.   

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “değişim” diyerek genel başkanlığa talip olmuştu.  

Editör: Murat Yalçın