İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Şehitler İlkokulu önünden başlayan yürüyüş, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik, Yunusemre İlçe Başkanı Himmet Kaplan, Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ ve partililerin katılımıyla Manolya Meydanına kadar devam etti.

Ellerinde Türk bayrakları ile Cumhuriyet marşları söyleyerek, Cumhuriyet Meydanından, Manolya Meydanına yürüyen partililer, çocuklara balon, çarşı esnafına bayrak dağıtarak, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Yürüyüşün sonunda Manolya Meydanında bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir şunları söyledi; 

“Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılına ulaşmanın sevinci, gururu ve heyecanı içindeyiz.
Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, Cumhuriyet ideallerini yaşatmak adına ilk günkü kadar hevesliyiz!
Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun!

Çünkü Cumhuriyet öyle bir ideal ki, bize kazandırdıkları için her gün ne kadar şükran duysak azdır. 
Cumhuriyet, bize çağdaş ve aydınlık bir ulus yaratma bilincinin hâkim olduğu toplumsal ve siyasal bir değişimi ifade ediyor. Bu da  bizlere memlekete dair sorumluluklarımızı hatırlatıyor.

Taşlık ve kayalık arazi üretime ve istihdama dönüşüyor Taşlık ve kayalık arazi üretime ve istihdama dönüşüyor

Çünkü çağdaşlık; bazen çağa ayak uydurmak, bazen de çağının ilerisinde gidip öncü olmayı gerektirir.
O yüzden durmaksızın çalışmak şart: Umudu korumak, büyütmek ve gelecek nesillere aktarmak için şart. Kanunlar karşısında herkesin eşit olduğu, kadınlar ve çocukların hayatın her alanında daha güçlü olduğu bir ülke idealini yaşatmak için şart!

Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında, millet iradesi ve gelecek vizyonunu demokrasiyle taçlandırmak, ülkemizi yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline getirme sorumluluğumuz var.

Cumhuriyetimizin 100, İYİ Partimizin 6. Yılında Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı, milletimiz için milletimizle beraber olmaya devam edeceğiz.  Gece gündüz demeden daha çağdaş ve güçlü Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.
Çalışıyoruz, çalışacağız, çünkü biliyoruz ki; “Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır”.

Bu umut ve kararlılıkla, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!”

Editör: Ali Gözen