TÜBİTAK tarafından desteklenen, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin öncülüğünde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 2’incisi düzenlenen Manisa Bilim Şenliği Atatürk Kent Park’ta düzenlenen törenle açıldı. Atatürk Kent Park’ta düzenlenen törenin açılışına Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ergün Aksoy, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Güray Karakaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları Başkanı Emirhan Sallıtepe, daire başkanları, ilçe kaymakamları, siyasi partilerin temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri, yetkilileri ile şenliğe katılım sağlayan okul ve kurumların temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

“Çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgisini arttırıyor”

Manisa Bilim Şenliği’nin açılış programı Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. ZAFER Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, açılış konuşmasında yaptıkları çalışmalar ve verdikleri destekler hakkında bilgiler verdi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kiraz, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de bir konuşma yaparak katılımcıları selamladı. Cumhuriyetin 100. Yılında bilimsel etkinlikler içinde olmaktan ve bilime ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirten Başkan Cengiz Ergün, “Bu güzel şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese şahsım ve Manisalı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz çağ; teknoloji ve dijital bilgi çağıdır. Bundan yaklaşık 1 asır önce “Hayatta en hakiki mürşid ilim ve fendir” diyen büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkaracak en önemli çalışmalardan bir tanesi de kuşkusuz bilimsel araştırmalardır. Geçtiğimiz yıl birincisi gerçekleştirilen Manisa Bilim Şenliği’nin, çocuklarımızın ve gençlerimizin bu alandaki ilgilerini arttırmak için önemli bir organizasyon olduğuna yürekten inanıyorum. Bu güzel şenlik, bilimin ve bilimsel araştırmanın önemini vurgulamak için önemli bir fırsattır. Bu şenlikler sayesinde çocuklarımızın ve gençlerimizin bilime olan ilgileri artıyor; bilimin o büyülü dünyasını keşfetme imkanını buluyorlar” dedi.

"Çocukların geleceklerine yön veriyoruz”

Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak çocukların ve gençlerin her türlü bağımlılıktan uzak durmaları için çeşitli çalışmaların içinde olduklarını belirterek, “Eğitime, bilime, sanata ve spora yönelik ortaya koyduğumuz projelerimizle örnek olduk. Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri, Gençlik Merkezleri, Spor Tesisleri, Spor Okulları, Sanat ve Meslek Edindirme Kursları gibi sayısız çalışmayla başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere, her yaştan Manisalı hemşerimizin yanında yer aldık. Bunların yanı sıra şanlı tarihimizi onlara en iyi şekilde anlatalım düşüncesiyle tarihe saygı projelerimizi hayata geçirdik. Bu noktada Celal Bayar Üniversitemizle birlikte 4 ciltten oluşan ‘Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa’ isimli eserimizi ortaya çıkardık. Üniversitemizden 2 değerli profesör hocamız ve 38 akademisyenimizle birlikte Manisa'mızın milli mücadele dönemini anlatan bu önemli eserimiz, kültür arşivimizde önemli bir yere sahip oldu” diye konuştu.

“Kurtuluş müzesi inşa ediyoruz”

Büyükşehir Belediye Hizmet Binası yanındaki alana yapımı devam eden Kurtuluş Müzesi’ni Manisa’ya kazandırma çabası içinde olduklarını belirten Başkan Ergün, “Büyükşehir Belediye Hizmet Binamızın yan tarafında Kurtuluş Müzesi inşa ediyoruz. Bu müzemizde de, 1919-1922 yılları arasında Manisa'mızda yaşanan olayların belgeleri yer alacak ve somut örnekleri sergilenecek. Yakın tarihimizi genç kuşaklara en iyi şekilde anlatmak için bu çalışmalara imza atıyoruz. Ben sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum. Bugün, bu güzel şenlikte bilim konuşacak. Ben bu güzel ve değerli gördüğüm şenliğin, çocuklarımızın ve gençlerimizin bilime olan ilgilerini artırmasına, onları bilimle buluşturmasına vesile olmasını diliyorum. Bilim ve teknoloji çağında, hiçbir ülkenin gerisinde kalmamak için hep birlikte çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Manisa Bilim Şenliğinin düzenlenmesine öncülük eden Manisa Celal Bayar Üniversitemizin değerli rektörü Prof. Dr. Rana Kibar hanımefendiye ve katkılarını esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Üniversitemiz, ilçe belediyelerimiz olarak tüm kurumlarıyla örnek bir birliktelik sergilediğimiz Manisa Bilim Şenliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Vali Ünlü’den paydaşlara teşekkür

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ardından konuşma yapan Manisa Valisi Enver Ünlü, bu yıl 2’incisi düzenlenen Manisa Bilim Şenliği’ne katkılarından dolayı başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibine, şenliğin yapılmasında destek veren tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti. Vali Ünlü, “Bu yıl 2’incisi yapılan şenliğin daha nicelerinin yapılması temennisiyle 2 olsun 20 olsun 200’üncüleri yapılsın inşallah” dedi.

Plaketler verildi, stantlar gezildi

T3 Vakfı Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, Manisa'da değerlendirmelerde bulundu T3 Vakfı Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, Manisa'da değerlendirmelerde bulundu

Açılış programında son olarak paydaş kurumlara Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kiraz tarafından teşekkür plaketi verildi.  Plaketlerin ardından Manisa Bilim Şenliği’nde yer alan stantlar Vali Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyeleri tarafından gezildi.

Büyükşehir standında Vali Ünlü bilgilendirildi

Stantların gezilmesi sırasında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin standına gelen Manisa Valisi Enver Ünlü başta olmak üzere protokol üyelerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından bilgilendirme yapıldı. Vali Ünlü ve protokol üyelerini bilgilendiren Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin gazetesi olan Manisa Bülteni ve tüm su abonelerine ücretsiz olarak gönderilen Haberiniz Olsun broşürü hakkında bilgiler verdi. Başkan Ergün daha sonra eğitimde fırsat eşitliği sağlayan tüm ilçelerde eğitim hizmeti veren MABEM’lerde kullanılan MABEM Kart’ın tanıtımını yaparak bir adet MABEM Kart’ı da Vali Enver Ünlü’ye hediye etti.

Editör: Ali Gözen