Kamuoyunda Çerçeve Yasa ismi ile adlandırılan "Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun"un devamı olarak görülen düzenlemeler arasında ceza infaz sistemine yönelik değişiklikler yer alıyor.

Buna göre hayatında bir kez suç işlemiş birinin bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirilmişse denetimli serbestlikle birlikte, erken tahliye edilmesi de gündeme gelecek.

Üniversitede mühendislik okuyor, sanayide tornacılık yapıyor... 20 yaşındaki Nursena’nın azmi takdire şayan
Üniversitede mühendislik okuyor, sanayide tornacılık yapıyor... 20 yaşındaki Nursena’nın azmi takdire şayan
İçeriği Görüntüle

Türkiye gazetesinin haberine göre, AK Parti ve MHP'de infaz sisteminin sadeleştirilmesi, aynı suçu işleyerek benzer cezalar alan hükümlülerin farklı infaz rejimlerine tabi tutulmasından kaynaklanan eşitsizliklerin giderilmesi yönelik değerlendirmeler gündemde.

AK Parti kaynakları, infaz kanununun "daha sade, daha adil ve daha eşitlikçi" hale getirilmesini önemsediklerini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da infaz kanununun "yamalı bohçaya" döndüğünü ve yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Bundan sonra Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, infaz hukukunda mutlaka değişiklikler yapılacaktır" demişti.

AK Parti kaynakları, Meclis açıldıktan sonra yargı alanında yapılacak düzenlemelerin aşamalı olarak gündeme geleceğini kaydetti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi