İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ekonomi yönetimi ve hukuki uygulamalara yönelik sert eleştirilerde bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ekonomik krizin ve gelir adaletsizliğinin sorumlusunun açık olduğunu vurgulayan İmamoğlu, iktidara yüklendi.
İmamoğlu paylaşımında,
“Sorumlu hemen yanı başınızda, başka yerde aramayın. Ekonomideki çöküşe, yoksulluğa, pahalılığa, gelir adaletsizliğine kılıf arıyorsunuz. Sorumlu, şafak baskınıyla milletin iradesine kelepçe taktırandır” ifadelerini kullandı.
Açıklamasında ekonomi politikalarını da hedef alan İmamoğlu,
“Sorumlu, aylardır ağzından heybedeki turpu, dananın kuyruğunu, ahtapotun kollarını düşürmeyendir. Sorumlu, yüzde 50 faiz vererek döviz rezervi toplayıp, bir koltuk hırsı için bunu üç günde yakandır” dedi.
Ekonomide izlenen politikaların hukukla doğrudan bağlantılı olduğuna dikkat çeken İmamoğlu,
“Yaptığın her hukuksuz iş, ekonomiye daha büyük darbe vuruyor. Ekonominin başına istersen Nobelli iktisatçıyı getir, bu akılla bu milletin derdine zerre faydan olmayacak” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.





