Manisa’ya atanan Vali Ahmet Deniz dün görevine başladı. Manisa’ya alışması, Manisa’yı tanıması birkaç ayını alacak. Şehrin potansiyelinin farkında.
Ayağının tozuyla açıklamalar yaptı. Anlaşılır bir dil kullanıyor. Özelikle kitap okuma konusuna değindi hatta çok önemli vurgular yaptı. 
Umutlandım.
Manisa’da yapılan Kitap Fuarı’na Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin getirilmemesi skandalının üzerinden daha 2 ay geçmedi.
Sayın Valimizle müsait bir zaman diliminde bu garip durumun detaylarını konuşma fırsatı buluruz umarım.
Çünkü tam da okuma geleneğinin yerleşmesi için bir fırsattı Kitap Fuarı.
Konu önemli.
Türkiye çoğu zaman bürokratlar tarafından yönetiliyor çünkü. Ve bürokratların liyakatı, bilgi birikimi ve aldıkları kararlar, doğrudan siyasi iradenin hanesine yazılıyor.
Eksi veya artı…
Geçtiğimiz iki ay içinde yaşanan iki farklı örnek bu tezimi doğruluyor.
Şehirde çeşitli kurumların katılımıyla Kitap Fuarı düzenleniyor. Sonra biri durumdan vazife çıkarıp öğrencilerin fuara götürülmesinin sakıncalı olduğu safsatasını ortaya atıyor. Ve zincirleme hatalı kararlar birbirini izliyor.
Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin öğrencilerin, ailelerin, kitlelerin tepkisini çekecek bir karara imza atıyor. Üstelik Whatsapp’tan duyuruyor.
Ak Parti içindeki sağduyulu arkadaşlar Milli Eğitim Müdürü’ne durumu izah ediyor. Kararın yanlış olduğunu ifade ediyor. Ancak ve maalesef sonuç alınamıyor.
Muhafazakar yayınevleri ve yazarlar devreye giriyor. Buna rağmen ilin Milli Eğitim Müdürü bir kez olsun fuara uğramıyor!
Bürokrasinin dediği oluyor.
Sonuç mu?
Fuara gelmek için can atan on binlerce öğrenci büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Öğretmenler durumu anlatmakta güçlük çekiyor. Veliler, sendikalar, kitleler tepki gösteriyor ama nafile. Ulusal basında Manisa’nın ismi bilgi çağını yaşadığımız şu dönemde “Öğrencilerin Kitap Fuarı’na götürülmediği il” şeklinde lanse oluyor.   
Ve bu skandal karar bir kara leke olarak Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapışıp kalıyor.
Sonra mı?
Güzel şeyler de oldu.
Tarın Fuarı yapıldı birkaç gün önce. 150’yi aşkın firma fuarda yer aldı. Odalar, dernekler ve tarımla ilgili herkes adeta seferber oldu. Onbinlerce üretici Tarım Fuarı’na koştu.  
Ama bunu sağlayan bir isim vardı. O da bir kurumun müdürü. Adı Metin Öztürk. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine asaleten atanması daha yeni yapıldı.      
Dört gün süren fuarda üreticileri kapıda karşıladı. Herkesle tek tek ilgilendi. Kiminin sıkıntısını hemen oracıkta dinleyip çözdü. Kimini kuruma davet etti. Elini sıkmadığı üretici nerdeyse kalmadı.   
50 bini aşkın üretici ve firma onun enerjisiyle fuardan memnun ayrıldı.   
İl müdürü deyip geçmeyin.
Kimisi vezir ediyor kimisi…