Milliyetçi hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli 4 Ekim’de Manisa’ya geliyor. Bahçeli Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından bizzat davet edildi. Ergün geçtiğimiz haftalarda Ankara’ya giderek Devlet Bahçeli’yi Uzunburun’daki tarihi törene davet etmişti. Tarihi diyorum çünkü Uzunburu’nda yapılan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’nin Manisa için çok ama çok önemli bir tesis. Manisa uzun yıllardır çöp problemi yaşıyor. Şehir, çöplüğü ben bildim bileli ya patlıyor ya yanıyor! Çöplüğümüz maalesef en az Mesir Macunu kadar bilinen tanınan bir yer haline geldi. Çöplükten saçılan kokular zaman zaman o bölgedeki mahalleleri olumsuz etkiliyor. Protesto gösterileri yapıldı. Her şeyden önemlisi Manisa’ya yakışmayacak kadar kötü bir görüntü oluşturuyordu. Bu bağlamda Uzunburun bölgesine yapılan katı atık bertaraf tesisi Manisa’nın doğusunu da kurtarmış olacak. Çünkü Manisa’nın Turgutlu istikameti maalesef mezarlık, çöplük ve genelev nedeniyle oldukça olumsuz bir intiba uyandırıyor kafalarda. Bu nedenle gelişmiyordu...
Önümüzdeki aylarda hem çöplük de aktif duruma gelecek hem de şehir hastanesi gibi dev bir sağlık kompleksi açılmış olacak. Toki 3 konutları daha da anlam kazanacak. Böylece sadece batısı değil doğusu da gelişmeye başlayacak Manisa’nın.
Katı atık bertaraf tesisinin ne kadar sağlıklı çalışacağı, şehrin çöp problemini ne kadar çözeceğini önümüzdeki 1-2 yıllık süreçte net bir şekilde görmüş olacağız. Ancak bazı hizmetler vardır imza niteliği taşır. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Uzunburun bölgesine katı atık bertaraf tesisinin yapılmasını sağlayarak büyük iş çıkardı. Bu çok önemli bir hizmettir. Bu tarihi bir dönüm noktasıdır.
Manisa’nın çöp problemi sona erecek. Ve bu tesislerde çöpten geri dönüşüm sağlanacak. Yani dev bir sorun faydalı bir tesise dönüşmüş oluyor.
Böylesine tarihi bir açılış törenine Devlet Bahçeli’nin davet edilmesi bence Cengiz Ergün kadar Bahçeli açısından da son derece olumlu bir fotoğraftır. Çünkü bu şehirde daha bundan birkaç gün önce 500’ü aşkın MHP’li partilerinden istifa etti.  Ve bu haberler Ankara’ya ulaştı. Benzer istifalar bir çok ilde de yaşandı. Böyle bir havada Manisa’daki bu dev açılış töreni Bahçeli’ye moral olacaktır. Hatta Meral Akşener ve muhalif kanada da MHP’nin mesaj verebileceği bir gövde gösterisine dönüşebilir tören...
Tüm ilçe belediye başkanlarının da açılışta hazır bulunması muhtemeldir. Eğer bu birlik ve beraberlik fotoğrafı verilirse, Cengiz Ergün olası bir seçimde MHP’nin oylarının bölünmesini en aza indirebilir.
Ve en önemlisi morali bozuk olan Bahçeli’ye Manisa’daki bu dev açılış töreni adeta ilaç gibi gelecek.