Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da düzenlenen mitingde konuştu.

''GABAR'' MESAJI

Erdoğan, Şırnak'ta terörden temizlenen Gabar Dağı'nda keşfedilen günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip yeni petrol rezervini hatırlatarak ''Bundan sonra Gabar terörle anılmayacak, bundan sonra Gabar, o bölgede ayrı bir petrol zenginliğiyle anılacak.'' dedi.

Cumhurbaşkanı, Gabar petrolünden vatandaşların en uygun şartlarda faydalandırılacağını da söyledi.

MİLLET İTTİFAKI'NA ELEŞTİRİ

Millet İttifakı'nı eleştiren Erdoğan, ''Direksiyonda Kılıçdaroğlu görünüyor ama onun görevi mutfakta video çekmek, kalp yapmak.'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomide güçlü bir kadro kurduk, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomide güçlü bir kadro kurduk, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam"

''TERÖR ÖRGÜTÜ BİR DAHA KILINIZA BİLE İLİŞEMEYECEK''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Biz her şeyden önce Van'ı terör örgütünün tasallutundan kurtardık. Terör örgütünün başını sınırlarımızın dışlarındaki inlerinde de ezdik. Kardeşlerim, devletinize güvenin, bize güvenin, huzurunuza ve namusunuza göz diken terör örgütü bir daha kılınıza bile ilişemeyecek. Bundan sonra Gabar terörle anılmayacak, bundan sonra Gabar, o bölgede ayrı bir petrol zenginliğiyle anılacak.

''BİZİM DİNİMİZDE TÜRK, KÜRT, ARAP AYRIMI YOK''

Bizim dinimizde Türk, Kürt, Arap ayrımı yok. Biz sadece Allah için seviyoruz. Diyarbakır annelerinin acısını biliyorsunuz değil mi? Bunları Kandil'e kimler kaçırdı? Bunlar 'Biz Kürt'üz.' diyorlar. Bunların Kürtlük ile alakası yok. Bunlar sadece vahşet kusuyor. CHP gelip de burada miting yapabilir miydi? Kiminle yaptılar? Şimdi bu hesabı sormak lazım. CHP'ye desteklerini 'Dişe diş kana kan.' diyerek ifade edenlerin derdi Van olabilir mi? 85 milyon vatandaş, tarihinin en güvenli, huzurlu, rahat, müreffeh dönemini yaşarken, Türkiye'yi eski karanlık günlerine döndürmenin kime faydası var?

''GABAR'DAKİ PETROLÜ VATANDAŞIMIZA EN UYGUN ŞARTLARDA VERECEĞİZ''

Şu anda 50 bin Vanlı kardeşim alanda. Yol boyunca gelenler hariç. Demek ki 9 gün sonra sandıkları benim Vanlı kardeşim patlatacak. Karadeniz'de gaz Gabar'da petrol buluruz 'Milleti kandırıyorsunuz.' derler. Gabar'daki petrolü de inşallah vatandaşımıza en uygun şartlarda vereceğiz.

''BUNLARA VERİLEN GÖREV; KARADENİZ GAZININ VANASINI KAPATMAK, GABAR PETROLÜNÜN ÜZERİNE BETON DÖKMEK''

İstanbul susuzdu, çöp, çukur çamurdu. İstanbul'u, İstanbul bu kardeşiniz yaptı. Bunla tembel nasipsiz bunları önüne 5 keçi katsanız akşama hepsini kaybedip gelecek kadar da beceriksiz. Hepsinin ortak özelliği başarısızlıktır batırmaktır. Allah muhafaza ülkenin başına gelseler yarın memur işçi ay sonunda maaşını alıp almayacağını bilemeyecek. Zaten bunlara verilen görev; Karadeniz gazının vanasını kapatmak, Gabar petrolünün üzerine beton dökmek. Bay bay Kemal 'S-400'leri depoya alacağız.' diyor. Bay bay Kemal en güçlü savunma silahının depolara kaldırılmasına bu millet asla müsaade etmeyecektir.''

Editör: Ali Gözen