Bugün, gün içinde duyulan haber Manisa’da hareketliliğe neden oldu. Üst düzey yetkililerin Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD’nin, Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırımı Pazartesi günü düzenlenecek bir törenle duyurulacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mayıs ayında Bloomberg’e yaptığı açıklamada BYD ve Chery’nin Türkiye’de yatırım yapmaları konusunda ileri düzeyde görüşmelerin sürdüğünü söylemişti.
Yetkililer bu kapsamda BYD ile yapılan görüşmelerin sonuçlandığını, şirketin Avrupa’da Macaristan’a kuracağını duyurduğu ilk fabrikanın ardından Türkiye’de ikinci fabrikasını inşa edeceğini belirtti.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, fabrika otomotiv sektörünün önemli kentlerinden Manisa’da inşa edilecek. Sözleşme törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması planlanıyor.
Konut ihtiyacı artabilir 
Çinli Firmanın dev yatırım için Manisa’da temel atması durumunda özellikle OSB’ye yakın bölgelerde konut ihtiyacının artması, bu duruma bağlı olarak kiraların daha da artması kaçınılmaz görünüyor. 
Bilindiği gibi 4 yıl önce Volkswagen’in Manisa’da yatırım kararı almasının ardından özellikle Karaali ve Muradiye bölgesi, Keçiliköy ve yakın mahallelerde konut fiyatlarında yukarı doğu bir yükseliş, kiralarda ise artış yaşanmıştı.
Çinli firmanın Manisa’da kuracağı fabrikada kaç işçi çalıştıracağı, alımların ne zaman başlayacağı açıklanacak olan takvime göre netlik kazanacak. 

MANİSALI SİYASETÇİLERDEN ART ARDA TEPKİLER MANİSALI SİYASETÇİLERDEN ART ARDA TEPKİLER

Editör: Murat Yalçın