HEM ALAN HEM SATAN DERTLİ
CHP’li kadınların pazaryeri ziyaretinde bir emekli kadın zamlardan korunmak için şemsiye açmaya başladıklarını belirtirken, bir kadın ise hayat zamlar sebebiyle geçinemediklerini ifade etti. 

Altın alacaklar dikkat! Altın alacaklar dikkat!

Emekli aylığının yetmediğini ifade eden kadın yaşadığı sıkıntıyı şöyle dile getirdi: “Aldığımız aylıklar kuş gibi. Bize zam vermiş gibi görünseler de hiç zam vermediler. Emekliyim. Ama emekliler öldü. Halimiz harap. Kiralar olmuş 10 TL. Aldığımız maaş 10 bin TL bile değil. Millet pazaryerinde ürünleri yerden topluyor artık. Böyle şey olabilir mi?”
Pazaryerinde vatandaş alamamaktan yakınırken, pazarcı esnafı ise ürünlerini satamamaktan ve artan girdi maliyetlerinden yakındı. 

Tezgahında sattığı ürünleri kendi yetiştirmesine rağmen maliyetlerin altından kalmadığını ifade eden başka bir pazarcı esnafı ise işi bırakacağını belirterek şöyle konuştu: “Tezgahımdaki ürünleri kendim üretiyorum. Ama artık pazarcılığı bırakacağım. Çünkü bu işin içinden çıkamıyorum. Yetiştirdiğim ürünlerin fidanlarını, ilaçlarını ve gübresini hep veresiye aldım. 2020 yılına kadar borç ödemek diye bir şey bilmiyordum.”

“HER GÜN HERŞEYE ZAM”
Pazaryerinde hem alıcının hem satıcının sıkıntılarını dinleyen CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal ise kısa bir açıklamada bulundu. 
Kendisinin de ev hanımı olduğunu söyleyen ve evinde artık yemek pişirmenin maliyetinin arttığını ifade eden CHP’li Uysal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Pazar yerinde durum vahim. AKP’nin önce hak, hukuk ve adalet diye çıktığı yolda bütün adaletsizlikleri gördük. İnsanlarımızın alım gücü düşmüş. Her gün her şeye zam üstüne zam. Zammı da yoksulun üstüne yüklemişler. Sarayı’nın günlük harcaması 18 milyon TL. 18 Milyon TL’ye kaç tane dar gelirli ailemiz doyar. Artık Erdoğan halkına bir dönsün, bir dinlesin. Evimizde artık yemek pişiremiyoruz. Bir fasulye olmuş 100 TL. Pişirmeye kalktın mı, yağıydı, salçasıydı, doğalgazıydı derken 250 TL’ye bir tencere kaynıyor. Saray artık halkını görsün. Şikayetçi olan biz kadınlarız. Çünkü evimizde yemek pişiremiyoruz. Saray iktidarı artık halkın içine girip yaşanan sıkıntıyı görsün”

Editör: Ali Gözen