Manisa’da CHP Yunusemre ve Şehzadeler İlçe Başkanlığı ortaklaşa, ‘Zamlar Geri Alınsın. Geçinemiyoruz’ pankartı ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaparak her gün gelen zamlara tepkisini gösterdi.

Açıklamaya CHP Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan, CHP Manisa eski il Başkanı Semih Balalan, Yunusemre ve Şehzadeler ilçe teşkilatları, gençlik kolları, kadın kolları ve partililer katıldı. 

“VATANDAŞIN ZAMLAR SEBEBİYLE BELİ BÜKÜLÜYOR”
Basın açıklamasında söz alan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak, AKP iktidarının yanlış ekonomi politikalarının faturasının vatandaşa kesildiğini belirterek zamlara karşı tepkisini dile getirdi. 
CHP’li Arcak konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “‘Ben ekonomistim’ diyene, ‘Faiz sebep enflasyon sonuç’, ‘Verin yetkiyi görün etkiyi’ diyene iki çift sözümüz var. Yıllardan beri devam eden akılsız politikalar ne yazık ki seçim döneminde sırf seçimi kazanabilmek uğruna daha da artırıldı. Yanlış politikalar ve asılsız iftiralarla seçimi kazandılar. Fakat şuan bunun sıkıntılarına halk hep beraber ödüyoruz. CHP olarak iktidara geldiğimizde bizim bir sözümüz vardı. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek sözünü vermiştik. Ne yazık ki halkımızdan yetkiyi alamadık. Ancak gelinen noktada daha fazla çocuğumuz yatağa aç giriyor. Bu ülkenin vatandaşların her gün enflasyon sebebiyle gıdaya, mazota ve birçok kaleme gelen yüksek zamlar sebebiyle beli bükülüyor. Vatandaşlarımız artık önünü göremiyorlar. Ne yazık ki bu ülkeden kaçıp gitmenin hayalini kuran gençlerimizin sayısı gün geçtikçe artıyor. Acı bir tablo.”

“BU DURUMA HERKESİN İÇİ ACIMALI”
CHP’li Arcak konuşmasının devamında, memur, asgari ücret ve emekliye yapılan maaş zamlarının hesaplara yatmadan eridiğini dile getirerek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Seçimden önce dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bir ekonomi yönetimi ile faizleri düşürürken şimdi seçimlerden sonra faizleri artırmaya başladılar. Geçti boru pazarı sür eşeği Niğde’ye. Olay tam olarak bu. Asgari ücrete zam yapılıyor. Zamlı asgari ücret daha hesaplara yatmadan enflasyon karşısında eriyip gidiyor. Emekli maaşlarına yapılan zamlarda öyle. Manisa’da bir emekli yapılan zamla birlikte kirasını bile ödeyemez. 7 bin 9 bin arasında kiralar. Bunu üstüne birde faturalar var. Her şey ortada.  Bu durumdan herkesin içi acımalı. Bu ülkede bir şeylerin değişme vakti geldi.”

“BİR BEDEL VARSA TEPEDEKİLER ÖDEYECEK”
Basın açıklamasında konuşan CHP Şehzadeler İlçe Sekreteri Av. Mert Özkösemen, vergilerin artmasına tepkisini dile getirerek şu ifadelere yer verdi: “AKP’nin 21 yıllık iktidarı döneminde akılsız politikalarının bedelini vatandaş ödüyor. Biz bu akılsız politikaların bedelini bizler ödemek zorunda değiliz. Tayyip Erdoğan rejimi ne kadar irrasyonel politika varsa, ne kadar yapılmaması gereken ve halkı ezen uygulamalar varsa yaptı. Üstüne inatlarını sonucu olarak çıkan bu ağır faturayı hepimize ödetmek istiyor. Bunu da deprem gibi küresel kriz gibi bahanelerin arkasına saklanarak yapıyor. Bu yanlış politikaların depremle veya küresel krizle hiçbir alakası yok. Depremden doğan bir yük varsa Türkiye’nin bütün vatandaşları hep birlikte çözüme kavuşturur. Fakat burada konunu depremle alakası olmadığı baştan şuradan belli. MTV’ye deprem bölgesinde kullanılmak üzere ikinci kez zam getiriyorsun. Peki getirdiğin bu zamda depremzedeleri muaf tutuyor musun? Depremde hasar gören araçları muaf tutuyor musun? Tutmuyorsun. Bu insanlara hem güvenli bir yuva verememişsin, evleri başlarına yıkılmış üstüne birde bunun bedelini yine bu insanlara ödetiyorsun. Yazıktır günahtır. Bu zamlar geri alınsın. Bu halk eziliyor. Eğer bir bedel varsa bunun bedelini tepedekiler ve beşli çeteler ödeyecek. Biz ödemeyeceğiz.”

Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı? Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı?


“EMEKLİLER 7 BİN 500 MAAŞLA YOKSULLAR”
CHP’nin basın açıklamasını istedikten sonra söz almak isteyen işçi emeklisi Bilal Kılıç, yaşadığı sıkıntıyı taneyle almak zorunda kaldığı şeftali ile anlatmaya çalıştı. 
7 bin 500 TL’lik emekli maaşıyla emeklinin aç bırakıldığını ifade eden Bilal Kılıç, zamlara karşı tepkisini şöyle dile getirdi: “Ben bir emekliyim. Manisa OSB’de 20 sene çalışarak emekli olmuş bir kişiyim. Elimde görülen poşetlerin içindekilerini bundan üç ay önce kilo ile alabiliyorduk. Şimdi değil kilo ile tane ile alabiliyoruz. Canım şeftali çekti. Ancak bir tanesini bile zorla aldım. Domates, soğan ve patates el yakıyor. Bu ülkedeki gelir dağılımındaki bozukluk almış başını gidiyor. Çok çalışandan çok vergi alınmalı ve bu vergi adaletsizliğine bir son verilmelidir. Bu memlekette 9 milyon emekli yok sayılmamalı. Emekliler aldıkları 7 bin 500 TL ile açlar, yoksullar ve geçinemiyorlar. Emeklilere insanca bir yaşam diyoruz.”
Emekli vatandaşın konuşmasının ardından CHP’liler basın açıklamasını ‘Gün gelecek devran dönecek. AKP Halka hesap verecek’ sloganı ile sonlandırdılar.

Editör: Ali Gözen