Seçim dönemi yaklaştığı için tabi ki herkesin adaylığı tartışılacak. Cengiz Ergün’ün de adaylığının tartışılması, çeşitli iddiaların ortaya atılması çok yadırganacak bir durum değil. Şimdi bu söylediklerim yazıya attığım başlıkla ters düştü, farkındayım.

İzahatı şöyle yapalım.

Cengiz Ergün yeniden aday olmak istiyor. Bir mani çıkmazsa aday. Peki Ergün’ün istemesiyle olabilecek bir şey mi bu? Elbette değil.

Bir başka soru.

Ak Parti Manisa Teşkilatlarının karşı çıkması durumunda Ergün aday olabilir mi?

Olur…

Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle bir talepte bulunur mu?

Hiç sanmıyorum.

Cengiz Ergün’ün adaylığına sadece bir kişi karşı çıkarsa bu iş olmaz. O da Devlet Bahçeli’dir.

Peki Devlet Bahçeli 2009 yılında bu yana Ergün’e her seferinde güvendi, onay verdi. Ergün de kazandı. Bu saatten sonra Bahçeli, MHP’nin de elindeki tek büyükşehir belediyesi Manisa iken böyle bir riske neden girsin?

Bunları şundan dolayı yazıyorum.

Muhalefet cephesinde biraz da Ak Parti içinde Ergün’ün aday yapılmayacağı yönünde söylentiler var.  Hatta buna ciddi ciddi inananlar var.  Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli arasındaki hukuku, diyaloğu bilenler, Bahçeli istemedikçe Ergün dışında bir adayın Cumhur İttifakı’nın adayı yapılmayacağını da iyi bilmeli.

Siyaset bu! Hiç birimizin ön göremediği bir gelişme olursa o ayrı mesele. Mevcut şartlarda Cengiz Ergün’ün adaylığı, Ankara’da tartışmaya kapalı bir konu.

Bu benim şahsi görüşüm ve öngörümdür.

Gelelim meselenin diğer yüzüne.

“Ergün aday tamam da kazanabilecek mi?” sorusu Özgür Özel’in CHP genel başkanlığa seçilmesiyle biraz boyut değiştirdi. Özgür Özel’in memleketi Manisa’da oylarının artışına pozitif etki yapacağı su götürmez bir gerçek.

Ama asıl detay ittifak meselesinde gizli.

İyi Parti şimdilik ittifaka kapılarını kapatmış durumda. Meral Akşener birçok il ve ilçede adaylarını açıklıyor. Manisa’da da dört ilçenin adayları açıklandı. Neyi hesaplıyor Meral Hanım anlamak güç. Aslında sadece Meral Hanımı değil kadınları anlamak güç! Tabi bu ayrı tartışılacak bir konu. Hatta erkekler için riskli bir tartışma konusu diyelim biraz gülümseyin.  

Yani ittifak olursa CHP bu açıklanan dört ilçeyi isteme hakkına sahip olamayacak mı?

İttifakın hiç olmayacağı hesaplanmışsa o daha vahim. Cumhur İttifakı 2019’da kaybettiği birçok il ve ilçeyi bu durumda kazanabilir. Mesela İstanbul. Mesela Ankara….  

Seçimlere kaldı 4.5 ay.

İttifaklar mı yarışacak yoksa Cumhur İttifakıyla diğer partiler mi?

Aslında bu soru cevap bulduğunda daha ayağı yere basan yorum ve tahminlerde bulunabileceğiz.

HOROZKÖY’ÜN HALİ…

Tam sonbahar geldi, yağmurlu aylara girdik ya hizmet başladı! Horozköy sağlı sollu kazıldı. Mezar büyüklüğünde çukurlar… Bir de çukurların içi su dolunca yol, yol olmaktan çıktı. Benim merak ettiğim şu; Yahu zamanlamayı özellikle mi ayarlıyorsunuz? Vatandaşın sabrı ne kadar zorlanır temalı bir deney mi yapıyorsunuz? Sosyal deney falan mı bu?

Bir soru daha…

Her yıl düzenli olarak yapılan şu kazma, döşeme işleri ne zaman bitecek?