Manisa Gazeteciler Cemiyeti yönetimi adına Başkan Ali Filizkan'dan şu açıklama geldi:  

Basına tehdidi şiddetle kınıyoruz.  Vekilin basın danışmanını özüre davet ediyoruz. 
Halkın haber alma özgürlüğünü sağlamak gibi önemli bir görevi yerine getirmek misyonunu üstlenen basın mensupları bu minvalde çalışmalarını sürdürmektedir. Yaz kış, yağmur çamur, gece gündüz demeksizin çalışan gazetecilerimiz, gördüklerini okuyucularına aktararak vatandaşa ‘Haber’ verir.


Ancak ne acıdır ki zaman zaman gazeteciler, gerek fiili gerekse fiziki şiddete maruz kalmaktadır. Maalesef birçok meslekte olduğu gibi, gazetecilik mesleğinde de bu tür asla tasvip etmeyeceğimiz ve her zaman karşısında duracağımız olumsuz durumlar, bizleri derinden etkilemektedir.


Yaşanan bu şiddet olayının son örneğini bugün Manisa'mız'da yaşadık. İlimizde uzun yıllardır yayın hayatını sürdüren ve kentin başarılı yayın organlarından olan www.manisakulishaber.com ile Manisa Olay Gazetesi'nin tehdit ve hakarete maruz kaldığını derin bir üzüntüyle öğrendik. 


Manisa’dan milletvekili seçilen ve kente çok fazla gelmediği herkesin malumu olan DEVA Partisi Manisa Milletvekili Sayın Selma Aliye Kavaf'ın, 8 Eylül Manisa’nın kurtuluşu törenlerine katılmasını, eleştirel bir dille haber yapan, Medi Medya Grubu bünyesinde faaliyet gösteren www.manisakulishaber.com ile Manisa Olay Gazetesi çalışanları tehdit ve hakaretlere maruz kalmıştır. 

Benzerlerine Manisa ve farklı illerde defalarca kez şahit olduğumuz eleştirel haberden dolayı DEVA Partisi Manisa Milletvekili Sayın Selma Aliye Kavaf'ın basın danışmanı olan şahsın; medya grubu çalışanlarını, Yazı İşleri müdürlerini ve Genel Yayın Yönetmeni, aynı zamanda Manisa Gazeteciler Cemiyeti’ mizin başkanvekili Ertan Korkmaz 'a yönelik tehditlerini şiddetle kınıyoruz. 


Eleştiriye zerre tahammülü olmayanların, yapılan haberden dolayı arkadaşlarımızı FETÖ 'cülükle suçlamalarını, hapse göndermekle tehdit etmelerini ise ayniyle kendilerine iade ediyoruz.

Adında ‘demokrasi’ ibaresi bulunan bir partinin milletvekilinin basın danışmanının; demokrasiyi savunanların demokrasi adına basın çalışanlarını tehdit etmeleri, onlara hakaretlerde bulunmaları, en hafif tabirle gaflettir.
Demokrasinin temel taşlarından biri olan gazetecilerin haber vermesine, görevlerini yapmasına kimse engel olamaz. Hele ki bunu hakaret ve tehditle asla yapamaz.

Ne Manisa basınının, ne de bu seviyesizce saldırıya maruz kalmış arkadaşlarımızın yalnız olmadığını ve konunun takipçisi olacağımızın da bilinmesini isteriz.

Manisa Barosu “Büyük Savunma Mitingi” için Ankara’da Manisa Barosu “Büyük Savunma Mitingi” için Ankara’da

Son olarak, halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanamayacağını, bu tür tehdit ve hakaretler karşısında bahse konu arkadaşlarımızın,  Gazeteciler Cemiyeti olarak bizlerin ve Manisa basınının herhangi bir ferdinin geri adım atmayacağını duyuruyor. Basın danışmanının tehdit varı sözleri ni şiddetle kınıyor   kendisinden  özür bekliyoruz…. 

Bir açıklama da Turgutlu gazeteciler bir metinden

Turgutlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Tatlı'dan gelen açıklama ise söyle:
Neredeyse her gün tekrarı yaşanıyor, tek amacı gerçekleri gerektiğinde eleştirel dille halka yansıtmak olan gazeteciler maalesefki neredeyse her seferinde sözlü yada fiziksel saldırıya uğruyor. Bunlardan biride önceki gün Manisa'da yaşandı. Manisa ilimizde yayın faaliyetlerini sürdüren Medi Medya Gruba bağlı www.manisakulishaber.com haber sitesi ve Manisa Olay Gazetesi yaptıkları bir haber nedeniyle sözlü saldırıya uğradı. CHP listelerinden DEVA Partisi Manisa Milletvekili seçilen Sayın Selma Aliye Kavaf'ın basın danışmanı olduğu iddia edilen bir şahıs tarafından, yapılan eleştirel haber sebebiyle Manisa Olay Gazetesi çalışanları ile manisakulishaber.com GenelYayın Yönetmeni Ertan Korkmaz hakaretlere maruz kalarak tehdit edildi.

Yaptıkları açıklamalarda neredeyse her gün demokrasiyi dillerinden düşürmeyenler umarız ki bu anti demokratik davranışa bir tepki gösterirler. Sadece yaptıkları haberler ve yazılarıyla cezaevlerinden bir türlü yakasını kurtaramayan, her dönem farklı bir fikri görüşün hedefi haline gelen, ancak ne olursa olsun doğru bildiğinden vazgeçmeyip eleştirebilen, halka gerçeği doğruyu aktarabilen gazetecilere selam olsun...

Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, Sayın Manisa Milletvekili Selma Aliye Kavaf'ı konuyla ilgili açıklamaya ve basın danışmanı olduğu iddia edilen bu şahsı başta Medi Medya Grup olmak üzere Manisa basınına özüre davet ediyoruz.

Manisahaberleri.com olarak biz de meslektaşlarımıza karşı kullanılan bu konuşma dilini ve davranışı şiddetle kınıyoruz. Derhal özür dinlenmeli ve ilgili kişiye gerekli ceza verilmelidir.

Editör: Ali Gözen