Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş ile birlikte Bursa mitinginde, Kent Meydanı’ndan vatandaşlara seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa Öğretmen Okulu mezunu olduğunu söyleyerek, ‘'Ben Atatürk'ün hemşerisiyim, Evladı Fatihan'ım. Bir de öyle hemşericiliğimiz var. Kendimi evimde hissediyorum.'' dedi.

“GABAR'DA BİZE MEZAR KAZDIRAN SAYIN ERDOĞAN, NASIL OLUYOR DA SİNAN ATEŞ'İN KATİLLERİNİ, AZMETTİRİCİLERİNİ BULAMIYORSUN?”

Kendisini karşılayan kalabalığın açtığı; ‘'Sinan Ateş için adalet'' pankartlarına karşılık veren Akşener; ‘'Azmettiriciler, belli. Katiller belli. Ama uçan kuşu bilen, bilimum teröristlerin ayak numaralarına kadar bilen, Gabar'da bize mezar kazdıran sayın Erdoğan nasıl oluyor da Sinan Ateş'in katillerini, azmettiricilerini bulamıyorsun? İşte bunun adı artık iktidardan gidiyor olmaktır. Sözünün geçmediği bir Cumhurbaşkanı, topal ördek olmuş bir Cumhurbaşkanı demektir.'' diye konuştu.

“SİNAN ATEŞ'İN KATİLLERİ, AZMETTİRİCİLERİ HESAP VERECEKLER”

Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı! Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı!

14 Mayıs seçimlerini kazanacaklarını, Kılıçdaroğlu'nun 13. Cumhurbaşkanı olacağını ve partisinin birinci parti çıkmasıyla kendisinin başbakan olacağını söyleyen Akşener; ‘'Buradan söz veriyorum. Sinan Ateş'in katilleri, azmettiricileri elbette hesap verecekler, gerçekten hesap verecekler. Eğer o hesabı sormazsam namerdim, şerefsizim.'' diye konuştu.

“15 MAYIS SABAHI KAÇAMAYACAKSIN”

Muhsin Yazıcıoğlu suikastının de hesabını soracağının altını çizen Akşener, miting alanına gelmeden önce Sinan Ateş'in ailesini ziyaret ettiğini belirterek ziyareti sırasında bir milletvekilinin Sinan Ateş'in katillerinin peşine düşenlere; ‘'15 Mayıs sabahı artık Bulgaristan'a kaçarsınız.'' sözlerine şu sözlerle karşılık verdi:

‘'Dervişin fikri neyse zikri de odur. Sen Bulgaristan'a mı kaçmayı düşünüyorsun muhterem? 15 Mayıs sabahı kaçamayacaksın.''

“NE ZAMAN MİLLÎ İRADENİN SAHİPLERİ BU ÜLKEDE İŞGALCİ OLDU?”

Binali Yıldırım'ın işgalci söylemlerine ilişkin konuşan Akşener; ‘'Bu arkadaşlara göre biz işgalciyiz. Hadi oradan be! Ne zaman millî iradenin sahipleri bu ülkede işgalci oldu? Bu nasıl bir psikolojidir? Hepsi kafayı yedi, hepsi kafayı sıyırdı.'' diye konuştu.

“MEZAR KAZARKEN PETROL BULMUŞ”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Gabar'da petrol rezervi keşiflerini açıklamasına Akşener; ‘'Sayın Erdoğan; sayın Kılıçdaroğlu'yla beni Gabar'a gömüyordu. Mezar kazarken petrol bulmuş. Hayırlı bir işe sebep olmuşuz. Gabar'da mezar kazdılar. Petrol çıkmış. Cudi'ye de gömecekti muhterem. Şimdi herhalde Cudi'de de kazmaya başlayacak. İnşallah orada da bir doğal gaz, petrol bulur bir mezar kazma esnasında. Türkiye kazanır.'' diye konuştu.

“KAFAYI MI YEDİN SEN? BİZİM BELİMİZDE SİLAH MI VAR, DARBE YAPACAĞIZ?”

Erdoğan’ın ülkede yaşayan herkesin güvenliğinden, emniyetinden sorumlu olduğunun altını çizen Akşener; ‘'Kadınına ‘sürtük' diyemez, ‘çürük' diyemez. Gençlere ‘süfli' diyemez, doktorlara; ‘defolun gidin' diyemez. Çiftçiye ‘hain' diyemez, domates yetiştiricisine; ‘terörist' diyemez ve muhalefete oy verecek bu asil milletin mensuplarına; ‘işgalci' diyemez, ‘darbeci' diyemez. Kafayı mı yedin sen? Bizim belimizde silah mı var, darbe yapacağız?'' diye konuştu.

“SENİN CANINI BU MİLLET KURTARDI BE! BİR DE ONLARA SEN DARBECİ Mİ DİYORSUN?”

15 Temmuz'u hatırlatarak konuşmasına devam eden Akşener, Erdoğan'a şu sözlerle seslendi:

‘'Bu asil millet, senin beceriksizliğin yüzünden 15 Temmuz'da o darbe kalkışmasının karşılığı olarak bu devleti köprüden ve sokaktan toplayıp getirdi. Şehit olma uğruna, gazi olma bedelini ödedi. Daha ne yapsın bu millet? Bir de onlara sen darbeci mi diyorsun? Senin canını bu millet kurtardı be!''

“ASAYİŞTEN SORUMLU OLMASI GEREKEN MUHTEREMİN KAFAYI TAKTIĞI YERLER”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun son dönemdeki açıklamalarına ilişkin konuşan Akşener; ‘'Bir arkadaş var, kafayı erkeklerin birbiriyle evliliğine takmış. Sonra ileri gitti. Fantezi uçtu, uçtu. ‘Erkekler ve hayvanlar' dedi. Asayişten sorumlu olması gereken muhteremin kafayı taktığı yerler… Ben her gittiğim şehirdeki bütün psikiyatrları baştan aşağı bu muhteremlerin muayenesini yapmak üzere ayağa kalkmalarını, bu konuda görev almalarını rica ediyorum. Gerçekten sıyırık bir durumdalar.'' dedi.

“BİZİ İŞGALCİ YAPMIŞ. AK PARTİ VE YANDAŞLARI DA İSTİKLAL MÜCADELESİ VEREN YİĞİTLERMİŞ”

Binali Yıldırım'ın kâğıttan İstiklal Marşı okuyamamasına ve ‘işgalci' söylemlerine değinen Akşener; ‘'O da bizi işgalci yapmış. Ak Parti ve yandaşları neymiş? Onlar da istiklal mücadelesi veren yiğitlermiş. Allah Allah… Yani böyle bir şey olur mu? Ya biz seçime gidiyoruz. Muhterem sen ne düşünüyorsun?'' diyerek iktidarın bu söylemler yerine; ülkedeki sorunlara odaklanması gerektiğini vurguladı.

14 Mayıs seçimlerini kazanmalarıyla birlikte gerçekleştirecekleri vaatleri anlatarak konuşmasına devam eden Akşener; 100.000 öğretmen ataması yapacaklarını, havza bazlı tarıma geçeceklerini ve ev kadınlarına koşulsuz şartsız 2.500 lira maaş bağlayacaklarını ifade etti.

“2 YIL İÇİNDE SIĞINMACILARI GERİ GÖNDERECEĞİZ”

Türkiye'deki sığınmacı sorununa dikkat çeken Akşener; ‘'7 trilyon dolar sınırdaşlarımızla ticaret hacmimiz vardı. Biz Suriye'yle niye kavga ettik? Beşar Esad'la niye kavga ettik? Karşılığı 6-8-10 milyon Suriyeli. Miktarını da kimse bilmiyor. Biz iktidara gelir gelmez 2 yıl içinde Türkiye'deki bilimum sığınmacıları geri göndereceğiz.'' diye konuştu.

‘'16 MİLYAR LİRA 3 KİŞİNİN CEBİNE GİRMİŞ''

Mansur Yavaş'ın Ankara'da yaptığı hizmetlere değinen Akşener, Ankapark'a dikkat çekerek; ‘'16 milyar lira 3 kişinin cebine girmiş. 16 milyar lira ile Ankara'da da, Bursa'da da neler yapılırdı? Gençlerin KYK borçları ödenebilirdi, fabrika yapılabilirdi, yurt yapılabilirdi.'' dedi.

“'BİR KİŞİYE DÜŞEN ALAN SAYISININ 12 BUÇUK METREKARE OLDUĞU YURTLAR YAPACAĞIZ''

Gençlere yönelik vaatlerini anlatan Akşener; ‘'Bir kişiye düşen alan sayısının 12 buçuk metrekare olduğu yurtlar yapacağız ve siz çok rahat oturacaksınız onların içinde çocuklar. Üniversite mezunlarının iş bulmalarına öncülük edeceğiz.'' dedi.

“SAYIN RECEP BEY, SENİN SAĞ ELİNDE HİZBULLAH VAR, KATİLLER VAR''

Cumhur İttifakı'nda yer alan Hüdapar ve çözüm süreci üzerinden Erdoğan'a seslenen Akşener; ‘'Benim sağ elimde Gaffar Okkan'ın katilleri yok. Sayın Recep Bey, senin sağ elinde Hizbullah var, katiller var. Gaffar Okkan'ın katilleri var. Sol elinde pkk var. Sen Apo'ya ‘Ailesi gitti, gönderdik' diyorsun. Bir de gülüyorsun. ‘Bizim Mehmet' diyorsun. Ulan ‘Bizim Mehmet' kim? Bilmediğimiz bir dönemde akraba mı oldunuz siz?'' dedi.

14 Mayıs'ta 13. Cumhurbaşkanı'nın Kemal Kılıçdaroğlu olacağını ifade eden Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret ederek; ‘'Tarzan zorda. 14 Mayıs akşamı emekliye sevk ediliyor. Ben sizden çalışmanızı istiyorum; 1 oy Kemal'e, bir oy Meral'e'' diyerek vatandaşlardan söz istedi.

‘'PROF. DR. BİLGE YILMAZ. İNŞALLAH EKONOMİMİZİ YÖNETECEK''

Konuşmasının sonunda Akşener; ‘'Hani ‘beka, yerli, millî' diyorlar ya. İşte yerli ve millî birini tanıştıracağım. İnşallah ekonomimizi yönetecek, Prof. Dr. Bilge Yılmaz. Torunlarını, çocuklarını Amerika'ya doğum yapmaya gönderenler, alın size Türk vatandaşı.'' diyerek Bursalı vatandaşlara Bilge Yılmaz'ı tanıttı.

Editör: Ali Gözen