AK PARTİ’NİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI! Hafta sonu Öğretmencinde Ak Parti MKYK Üyesi ve Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’yi dikkatle dinledim. Tanrıverdi büyükşehir belediye başkanlığını ne kadar çok istediğini bu konuşmasında net bir şekild

AK PARTİ’NİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI!

Hafta sonu Öğretmencinde Ak Parti MKYK Üyesi ve Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’yi dikkatle dinledim. Tanrıverdi büyükşehir belediye başkanlığını ne kadar çok istediğini bu konuşmasında net bir şekilde ifade etti.  Ve meramını anlatırken aslında bu hedefe hangi şartlarda ulaşabileceğinin de farkında olduğunu anlattı. Parti içinde gerçek bir birliktelik sağlanmadan bu işin başarıyla sonuçlanmayacağının farkındaydı. Ve hep bu detaya vurgu yaptı.

Seçimlere 9 ay var. Hüseyin Tanrıverdi için bazı adımlar atmanın tam zamanı. Bu saatten sonra ne kendisinin ne de partisinin zamanı olmadığı ortada. Hüseyin Tanrıverdi tıpkı konuşmasında vurguladığı gibi parti içinde fitne ve fesatın son bulması gerekiyor. Ancak bunu sağlayacak olan da sanırım kendisinden başkası değil.

“Nasıl yani?” diye sorduğunuzu varsayarak devam edeyim…

Seçimlere 9 ay var. Bu sürede bir bebek doğacak.

Ölümü, sağ mı?

Sakat mı sağlıklı mı?

Bunu zaman gösterecek. Sandıktan ne çıkacağını şimdiden kestirmek, ahkam kesmek tarzım değil. Ama siyaseti, siyasetçiyi yakından takip eden, sokaktaki algıyı da iyi koklayan bir gazeteci olarak bazı öngörülerimi bugünden, şimdi yazmalıyım. Sonrasında zaten yazıp çizen çok olacak.

Hüseyin Tanrıverdi Ak Parti’nin Manisa’daki bir numarası. Bülent Arınç Bursa’dan seçildikten sonra partiye ağabeylik yapma görevi kendisine verildi.  Bu şu anlama geliyor; Ak Parti Manisa’da herhangi bir şekilde başarısız olursa fatura önce ona kesilir. Başarılı olursa tebrikleri önce o kabul eder.  Bu böyledir. Doğal olarak böyledir.

Ve de fırsattır…

Peki Tanrıverdi bu fırsatı nasıl değerlendirdi veya değerlendiriyor?

Seçimlere 9 ay var!

Hüseyin Bey siyasi yaşamı boyunca sabırlı tavırlarıyla tanındı. 2011 genel seçimlerinden sonra aslında süreç bir anlamda Arınç’ın gitmesiyle Tanrıverdi’nin lehine gelişti. Ak Parti’de ilk kez çok dinamik, birbiriyle aynı dili konuşan il ve merkez ilçe teşkilatları göreve geldi. Ve bunun seçimlerde Ak Parti’ye oy oranı bakımından büyük katkısı olduğu kanısındayım.

Ama bu ambiyans nedensel Tanrıverdi veya yanındakileri pek memnun etmedi. Parti içi ve dışı bazı hamleler, bazı garip, anlaşılması güç girişimler merkez ilçe ve il kongrelerine kadar devam etti. Hatta Baybatur yönetimine karşı alternatif isim arayışları bile konuşulanlar arasındaydı. Saman altından su yürütme taktikleriyle parti içinde oluşturulan bu flu ortamın kime ne yarar sağladığını birçok partili hala anlamış değil.

Normalde olması gereken bu değil!

Partinin Manisa’da bir numarası isen, bırak büyükşehir belediye başkanlığını istemeyi, bunu ima dahi etmen emir telakki edilir. Sen eğer teşkilatın ağabeyi isen onlar seni sorgusuz sualsiz adaylık koltuğuna oturtur. Bugün böyle değilse bir eksiklik bir yanlışlık var.  

Buna rağmen geç kalınmış değil ama zaman dar. Seçimlere 9 ay var.

Ak Parti’nin seçim kazanması için önce kendi içinde kazanması gerekiyor. Partide birlik ve beraberliğin sağlanması şart!

Zor mu?

Bence değil. Her şey Hüseyin Tanrıverdi’ye bağlı. Bunu gerçekten hesapsız, kitapsız, samimiyetle, sadece partinin menfaatlerini düşünerek istiyorsa olur. Hem de hemen olur. Partide herkes aynı ağızdan bir ismi zikrederse genel merkez bunun karşısında ne diyebilir? Yok ille de birkaç kişiyle koca teşkilat dize getirmek isteniyorsa o da olur ama biraz zoraki olur. Doğacak çocuk sakat olur.  2009’da olduğu gibi hüsran olur.

Hedef bu ise yola devam!   

MANİSA’NIN İKİ TAKIMI SÜPER LİG’DE OLSA…

Akhisar Belediyespor zor günler geçiriyordu. Ligin dibindeydi. Yine böyle bir zor maç sonrası Hamza Hamzaoğlu her zamanki efendi duruşuyla basının karşısında şunu söylemişti;

“Biz elimizden geleni yapacağız, sonucu Allah tayin edecek. Allah’ın adaletinden kuşkumuz yok.”

Allah’ın adaleti tecelli etti. Akhisar Belediyespor Süper Lig’de kaldı. Yani hak ettiği yerde… Helal olsun hepsine…  Geçen hafta sevinç yaşadık şimdi ise çok güzel bir rüya görüyoruz.  Manisasporumuz Adanademirspor’u deplasmanda 2-0 yendi. Bu neredeyse final demek! Çok fazla yazıp nazar etmekten korkuyorum. Eğer rüyamız gerçek olursa Süper Lig’de iki takımımız olacak. Tarzan ve Akigo el ele Süper Lig’e…  

Süper bir rüya!

İnşallah gerçek olur.