AK Parti’de seçim sonuçlarına yönelik istişare süreci sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kurmaylarıyla yaptığı toplantıda parti içerisinde mutlaka değişim yapacaklarını vurgulamıştı. Bu süreçte ilk istifa, yerel seçimlerde %54,7 ile en yüksek oyu aldığı Rize’den gelmişi. İstifalar devam ederken gözler sadece 2 ilçenin kazanıldığı Manisa’ya çevrildi. 
Daha önce üç dönem Akhisar Belediye Başkanı olarak görev yapan Salih Hızlı, 2019 yılının sonlarına doğru il başkanlığı görevine atanmıştı. 
Son yerel seçimde Ak Parti sadece Demirci ve Saruhanlı ilçelerini kazanabildi. CHP’nin büyükşehrin yanı sıra 14 ilçede kazanmasının ardından Ak Parti Manisa’da değişim daha yüksek sesle konuşulmaya başladı. 
İl Başkanı Salih Hızlı’nın partinin de elini güçlendirmek amacıyla istifa edeceği ancak bu konuda genel merkezin direktiflerinin beklendiği öne sürüldü.
ÖMER FARUK ÇELİK GERİ Mİ DÖNÜYOR? 
Ak Parti’de başlayan il başkan arayışında gözler Şehzadeler Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı Ömer Faruk Çelik’e çevrildi. Kendi isteğiyle aday olmama kararı alan Çelik’in il başkanlığı fikrine nasıl yaklaştığı merak konusu. Ancak parti içinde Salih Hızlı’nın olmaması durumunda Çelik’in il başkanı olmasını isteyenlerin sayısının bir hayli fazla olduğu konuşuluyor. 

Muazzam Spa’da Türk Hamamı Deneyimi Muazzam Spa’da Türk Hamamı Deneyimi

Ancak Ömer Faruk Çelik'in buy süreçte  il başkanlığı görevine soğuk baktığı öğrenildi. Çelik'in bu görevi üstlenmesnin şimdilik mümkün olmadığı ifade edildi. 
  

Editör: Murat Yalçın