İyi Parti'de istifalar devam ediyor. Şehzadeler Belediye Meclisinde üç ismin istifasının ardından Yunusemre Belediye Meclisinde de 3 İyi Partili üye istifa kararı aldı. 

ORTAK AÇIKLAMA 

Yunusemre Belediye Meclis Üyeleri 

Ayten Arzu Kızılaya, Bahadır Cüneyt Başar ve Mehmet İnan, şu ortak açıklamayı yaptı

"Mevcut iktidara alternatif olacağına inanıp, heyecanla ilk defa bir siyasi oluşuma, Sayın Meral Akşener’in liderliğini yaptığı İYİ Partiye üye olmaya teşvik edildik.

2019 Mahalli İdareler seçiminde, sıralamada nerede olduğumuza bakmaksızın, görev bilinci ile elimizi taşın altına koyup Millet İttifakı Listesinden Manisa Yunusemre İlçesi Belediye Meclis Üyeliğine seçildik.

Geldiğimiz noktada, beş yılın sonunda, tek adam rejimine karşı, parlamenter sistemi savunması gereken partimizin kendi tüzüğünde ve programında yazılı tüm kuralları unutması ile yüzleştik. 

İYİ Partinin, halen yayınladıkları genelgelerde yazan hiçbir kararı uygulamadıklarını üzülerek takip ediyoruz.

Partinin Genel Merkez ve Taşra teşkilatlarının belirli ticari amacı olan kişilerin yuvası haline geldiğini, bizim gibi sadece memlekete hizmet etme amacı ile partiye omuz veren kişilerin ise sadece süslü sözlerle aldatıldığını gördük. 

Bizleri halka hizmet için bu partide siyasete girmeye teşvik eden kadroların neredeyse hepsinin bilinçli şekilde partiden uzaklaştırılmaları ise bardağı taşıran son damla olmuş ve partiye olan güvenimizi kaybetmemize sebep olmuştur.

Kuyumcularda Erkan Özşen güven tazeledi Kuyumcularda Erkan Özşen güven tazeledi

İktidar amacı gütmeyen, söylemleriyle uygulamaları tamamen farklı, kendi tüzüğüne bile saygısı olmayan bir siyasi hareketin içinde devam etmek etik değerlerimizle bağdaşmamaktadır. 

Bu nedenle hizmet azmimizi kaybettiren tutum ve davranışların devam ettiği İYİ Parti üyeliğimizden istifa ediyoruz.

Bundan sonraki süreçte, Yunusemre Belediye Meclisinde, Millet İttifakının Bağımsız Meclis Üyeleri olarak, Millet İttifakına oy veren seçmenlerimizin hassasiyetlerini de dikkate alarak onların sesi olmaya devam edeceğiz.  

İYİ Partideki çalışmalarımız sürecinde bizlere destek olan tüm yol arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ederiz."