Ege İhracatçılar Derneği (EGEİD) her seçim döneminde olduğu gibi 14 Mayıs’ta yapılacak olan milletvekili seçimleri öncesinde de siyasi parti ve milletvekili adaylarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyor. EGEİD, Looks Hotel’de ilk olarak AK Partililerle bir araya geldi. AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Manisa 1. Sıra Adayı Bahadır Yenişehirlioğlu ve Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ile bir araya gelen EGEİD Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, “Her dönem seçim öncesi milletvekili adaylarımızla Manisa konusunda istişare toplantılarında bulunuyoruz. Hiçbir parti gözetmeden bunu yapıyoruz. İlk önce AK Parti ile başladık. EGEİD olarak 68 kişiden oluşuyoruz. İhracata katkı sunuyoruz. Buna emek veren bir ekibiz” dedi. 

AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, 14 Mayıs’ta çok önemli bir seçime gireceklerini kaydetti. Hızlı, bu tarihi seçimin önemini bilerek çalıştıklarını vurguladı. Hızlı, “AK Parti iktidarları döneminde Türkiye çok önemli kazanımlar elde etti. Türkiye çok zor dönemden çok zor şartlardan geçen ve güçlü bir liderle yoluna devam eden bir ülke oldu. 15 Mayıs sabahı Türkiye için çok farklı olacak. Bugün konuştuğumuz birçok şeyi 15 Mayıs sabahında konuşmayacağız. Biz 85 milyonun birlik ve beraberliğine önem veriyoruz. 85 milyon kardeşiz. Büyük ve güçlü Türkiye iddiamızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Birçok konuda sorunları çözdük. Enerjide önemli adımlar attık. Bunlar çarpan etkisiyle bizim büyümü hızımızı artıracak. Bizler demokrasi şöleni halinde bu seçime gitmemiz lazım. İnşallah bunu başaracağız. AK Parti olarak ülkemizi inşa etmeye devam edeceğiz. İnşallah ülkemiz kendi kaynaklarını kullanılan ve Türkiye Yüzyılını daha güçlü bir şekilde gerçekleştirecek” diye konuştu. 

AK Parti Manisa 1. Sıra Milletvekili Adayı Bahadır Yenişehirlioğlu, her zaman ortak akla inandığını vurguladı. Yenişehirlioğlu, siyasete dahil olduktan sonra bunun değişmeyeceğini belirtti. Yenişehirlioğlu, ihracatın Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizerek, “İhracatımız ne kadar artarsa ülkemiz ekonomisi o kadar güçlü olur. Ülkemiz ne kadar zenginleşirse insanlarımızın refah seviyesi o kadar artar. İhracat konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Klasik bir siyasetçi olmayacağım. Bu bana yakışmaz. Sizler ihracatçı olarak en iyisini biliyorsunuz bizde siyaseten buna destek olacağız. Bu konuda en önemli desteği siyaset verir. Ben insanların farklı farklı düşünmelerinin zenginlik olduğunu düşünüyorum. Farklı düşünebiliriz önemli olan birlikte hizmet etmektir. Amacımız yaşanabilir bir Türkiye’de en güzel şekilde yaşamaktır” diye konuştu. 

Başkan Balaban: "Her zaman muhtarların emrindeyiz" Başkan Balaban: "Her zaman muhtarların emrindeyiz"

Bahadır Yenişehirlioğlu, Türkiye’de dizi sektörünün, sinemanın çok geliştiğini vurgulayarak, bugün Amerika’dan sonra en fazla dizi sektörünü ihraç eden ülke konumunda olduklarını belirtti.  Yenişehirlioğlu, dünyanın birçok ülkesinde Türk kültür yapısının dizilerle ele alındığını kaydetti.

Editör: Ali Gözen