Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla kentte bulunan güzellik merkezi ve kadın kuaförü işletmecileriyle kahvaltı programında bir araya geldi.

Cumhur İttifakı Adayı Yavuz Kurt, burada yaptığı konuşmada, Manisalı kadınlar için çok özel projeler hazırladıklarını söyledi.



Taç Binanın bulunduğu alana içerisinde spor alanları, toplantı alanları ve kadın günlerinin yapılacağı özel alanlar yapılacağının “Kadın Dayanışma ve Sığınma Evi Taç Bina Kadın Yaşam Merkezi” müjdesini veren Kurt, “Kadınlarımız için çok farklı projelerimiz var. Manisa’da herkesin bildiği taç binanın olduğu yere kadınlarımız için içerisinde spor alanlarının bulunduğu, kadınlarımızın isterlerse günlerini de yapabilecekleri sosyal alanlar kazandıracağız. Bu merkezimiz adeta kadınlarımızın ikinci bir evi gibi olacak. Bizler kadınlarımızın ekonomide, sanatta, kültürde siyasette çok daha fazla rol almasını istiyoruz.”dedi.

Özgür Özel: Manisa'yı ayağa kaldırmanın yolu geçmişte olan biten her şeyi geride bırakmaktır Özgür Özel: Manisa'yı ayağa kaldırmanın yolu geçmişte olan biten her şeyi geride bırakmaktır


Doğu Kışla’nın bulunduğu alanda, Şehzadeler Belediyesine ait 2000 metrekare alanın olduğunu ve bu alana yapılacak ‘Güvenli Çocuk Evi’ projesiyle annelerin çocuklarını emanet edebilecekleri bir merkez oluşturacaklarını dile getiren Kurt, şöyle konuştu:

“Şehzadeler Belediyemiz bünyesinde bulunan kreşlerin sayısını arttırarak ‘Güvenli Çocuk Evleri’ inşa ederek kadınlarımızın çocuklarını emanet edebilecekleri merkez oluşturmayı planlıyoruz. Bunun için doğu kışlanın içerisinde belediyemize ait 2000 metre karelik bir alan bulunuyor. Nasip olursa burada ‘Güvenli Çocuk Evi’ projemizi hayata geçireceğiz. Bu projemiz ile Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir ilke imza atmış olacağız. Manisalı kadınlarımız çarşıda pazarda ve hastaları varsa eğer çocuklarını emanet edebilecekleri, bu evlatlarımızı 2 - 3 saat belki 1 gün boyunca misafir edeceğiz.”

Kurt, Kadınlar için özel bir çok projeleri olduğunu ve ‘Kadın Sığınma Evi’ projesinin bunlardan sadece birisi olduğunu sözlerine ekledi.



Cumhur İttifakı Adayı Yavuz Kurt, konuşmaların ardından programa katılan kadınlara Çiçek hediye etti.

Programa, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ali Özyiğit, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Adem Şahin ve kadın kuaförleri katıldı.

Editör: İclal Çiçek