Yerel seçimlere 4 ayı aşkın bir süre kala aday adayları meydana çıkmaya başladı. AK Parti'de Yunusemre belediye başkan aday adaylığı için tanınmış bir bürokrat hazırlık yapıyor. Daha önceden Manisa'da SGK İl Müdürlüğü görevini başarıyla yürüttükten sonra İzmir'e atanan Yavuz Kurt, Yunusemre belediye başkan aday adaylığı için harekete geçti. Halen SGK İzmir İl Müdürü olarak görevine devam eden Yavuz Kurt'un önümüzdeki hafta aday adaylığını resmen ilan etmesi bekleniyor.  Kurt, kamu görevlilerinin istifa etmesi için son tarih olan 1 Aralık’ta görevden ayrılacak.  
YAVUZ KURT KİMDİR? 
1978 yılında Manisa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Manisa’da tamamladı. 1998 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden, “ABD Başkanlık Sistemi ve Türkiye’de Uygulanabilirliği” teziyle ve dereceyle mezun oldu.

2000 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak başlamış olduğu görevine devam ederken, 2003 yılında aynı Kuruma Müfettiş olarak atandı. 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu kanunu ile SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur’un tek çatı altında birleşmesinin ardından SGK Müfettişi ünvanını aldı. 2012 yılı Eylül ayında ise Başmüfettişliğe ataması yapılmıştır.

Bakanlık Makamının 25/10/2016 tarihli onayı ile Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü görevine atandı. 1 Kasım 2016-23 Kasım 2021 tarihleri arasında Manisa, 24 Kasım 2021-21 Ocak 2022 tarihleri arasında Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü olarak görev yaptı. 22 Ocak 2022 tarihinden bu yana da İzmir İl Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.   

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu üyeliğini 2019 yılından bu yana ifa etmektedir. 

Sosyal Güvenlik Müfettişleri Derneği tarafından yayımlanan Sosyal Güvenlik Dünyası Dergisi hakem kurulunda yer almaktadır.

Mesleki konularda çok sayıda bilimsel makalesi yayınlandı.

Kayıtdışı istihdamla mücadele, sosyal güvenliğin finansmanı, denetimde etkinliğin arttırılması, istihdam arttırıcı tedbirler üzerine Teftiş Başkanlığı ve İl Müdürlüğü bünyesinde hazırlamış olduğu görüş/öneri ve saha raporları ile sosyal güvenlik uygulamalarının geliştirilmesinde rol oynadı.

Sivil toplum örgütleri, üniversiteler, sendikalar ve meslek kuruluşlarında düzenlenen panel ve konferanslarda eğitimci olarak yer aldı.

Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 modellerinin Sosyal Güvenliğin geleceğine etkisi, Genel Sağlık Sigortası harcamalarının Sosyal Güvenlik Kurumu bütçesi üzerindeki yükünün azaltılması, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili öneriler, Kurum ünitelerinde süreç analizi ve verimlilik artışı, işveren uygulamaları ve mevzuat geliştirme alanlarında aktif çalışmalar yürütmektedir.

ÇERÇİ'DEN BALABAN'A TEPKİ, MAKAM ODASIYLA İLGİLİ  AÇIKALAMA ÇERÇİ'DEN BALABAN'A TEPKİ, MAKAM ODASIYLA İLGİLİ AÇIKALAMA

İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: Murat Yalçın