Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanlarından Yiğit Bulut, 2013 yılında AK Parti'nin İstanbul Kadıköy'de düzenlediği toplantıda bir konuşma yapmış, Kuzey Irak’ın referandum yaparak Türkiye’ye katılacağını iddia etmişti. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise o videoyu yayınlayarak; “Ve Yiğit Bulut'un müjdelediği o kutlu gün gelip, çattı” diyerek dalga geçti.      
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanlarından Yiğit Bulut,2013 yılında AK Parti'nin İstanbul Kadıköy'de düzenlediği toplantıda şunları söylemişti: "Allah ömür verir mi vermez mi bilmem. Ama yazın bu geceyi. 3 sene içinde hatta 2 sene içinde Kuzey Irak referandum yapıp Türkiye'ye katılma kararı alacak."
Türkiye'nin genleşeceğini iddia eden Bulut, Azerbaycan'ın da Türkiye'ye katılacağını ve Türkiye'nin sınırının Hazar'a dayanacağını iddia etmişti.
Aradan 4 yıl geçti. Kuzey Irak’ta bugün yapılan bağımsızlık referandumu nedeniyle bir paylaşım yapan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise Yiğit Bulut’un o videosuna dikkat çekti. Biçer şu ifadelere yer verdi:  “Ve Yiğit Bulut'un müjdelediği o kutlu gün gelip, çattı. Var ol, uzak menzilli dürbün!”