Geçen hafta sonu gerçekleştirilen 'İstanbul Magic Festivali, Uluslararası Close-up / Masa üzerinde gösterilen hünerler Yarışması'nda' 2'nci olan 15 yaşındaki genç yetenek Batuhan Yılmaz’ın başarısı Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç’un yazsına konu oldu.

Manisa’da uzun yıllardır gazetecilik yapan Nurgül Yılmaz’ın oğlu Batuhan Yılmaz, Uluslararası Close-up / Masa üzerinde gösterilen hünerler Yarışması'nda' 2'nci oldu. Bu başarıyı köşesine taşıyan Hıncal Uluç şunları yazdı: 
"Manisa'da tek bir sihirbaz tanımıyordum. Şimdi dünya starlarının numaraları telefonumda kayıtlı."
"Geçen hafta sonu gerçekleştirdiğimiz 'İstanbul Magic Festivali, Uluslararası Close-up / Masa üzerinde gösterilen hünerler Yarışması'nda' 2'nci olan 15 yaşındaki genç yetenek Batuhan Yılmaz, deneyimini seyircilerle böyle paylaşınca, yol arkadaşlarımla gözlerimiz doluverdi" dedi, bu festivali "Sihirli Kent" dediği İstanbul'a kazandıran, ülkemizin dünyaca ünlü sihirbazı Kubilay Tuncer..
"Zira, bu sözler, Türkiye'yi dünya sihirbazlık haritasında en üst sıralara çekme hedefiyle kalkıştığımız bu çetin ve çetrefilli işin bizim açımızdan en büyük ödülünü teşkil ediyordu.."
Kubilay ve ona destek olan dostlarının temel amacı, bu ülkedeki "Genç sihirbazların ufkunu açabilmek"ti.. Ve Batuhan, 15 yaşında hem de ne dünya devlerini geride bırakıp, daha festivalin ilk yılında onları amaca ulaştırmıştı..
Nerdeyse 20 yıldır tanıyorum, Oyuncu, yazar, senarist Kubilay'ı.. Ama çocukluktan beri kişisel hobim olduğu için, en çok sihirbazlık yanını seviyorum..
Amerika'nın, Avrupa'nın, sokak kafelerinden, en mükemmel, en pahalı gece kulüplerine, mesela Paris sokaklarından, Las Vegas salonlarına hep sihirbazlar görürsünüz.. Ben de hep onlara giderim. Kubi'yi (Kısa adı QB, böyle okunur.) tanıyınca, onu milenyuma girerken TRT'de yaptığımız Tele Pazar adlı canlı yayına aldım. Ne ilgi toplamıştı. O gün, bugün can dostuz..
Bana gelip bu dünyaca ünlü ustamız Zati Sungur için bile zor, "Uluslararası Festival Projesi"ni anlattığında açık söyleyeyim, başaracağına inanmamış ama elimi uzatmıştım. "Bana düşen neyse yaparım" dedim..
QB, yaptı.. Ben de ona "Söz senin!.. Anlat bakalım, bu festival gerisinde ne bıraktı. Mesleğe, ülkemize ne kazandırdı..
Söz Kubilay Tuncer'in..
Nurgül Yılmaz ise duygularını şöyle dile getirdi: “Bir anne olarak gururu duymamak mümkün mü? Hıncal Uluç'un köşesine konu olmak, 15 yaşındaki bir genç ve O'nun ailesi için arşivlik... Oğlum Batuhan bu yarışmanın; seyirci ödülü derecelendirmesinin birincisi, Profesyonel sihirbazlar değerlendirmesinin ikincisi olmuştu. Ünlü sihirbaz Kubilay Tuncer ve organizasyon ekibine, gençlere bu imkanı sağladığı için; oğlunu destekleyen bir anne olarak, teşekkür ediyorum.”