72 yaşındaki Ali Altıntoprak’ın eğitim azmi görenleri hayran bırakıyor. Salihli Halk Eğitim Merkezi’nde katıldığı Arapça kursunu başarıyla tamamlayan Altıntoprak, şimdi ise geçtiğimiz ay başladığı işaret dili kursunu da başarıyla tamamlayarak bilgisayar kursuna geçmeyi hedefliyor.
Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki emekli vatandaş Ali Altıntoprak’ın eğitim merakı görenleri hayran bırakıyor. Salihli Halk Eğitim Merkezi’nde katıldığı Arapça kursunu başarıyla tamamlayan Altıntoprak, şimdi ise geçtiğimiz ay başladığı işaret dili kursunu da başarıyla tamamlamak istiyor.
SIRADAKİ HEDEFİ: BİLGİSAYAR KURSU
İşaret dili kursunun ardından bilgisayar kursuna gitmeyi hedefleyen Altıntoprak, “ Boş zamanlarımı eğitici kurslarla değerlendirmekten keyif alıyorum. İşaret diline gitme nedeni zamanını boşa geçirmemek için ve ilim öğrenmek için işaret dilinde insanlara faydalı olmak istiyorum. Keyifle gittiğim için kesinlikle zorlanmıyorum. Kurstaki genç arkadaşlarımın ve Cemile Hocam’ın yardımlarıyla eğlenerek öğreniyorum” dedi.
“EĞİTİM ENGEL TANIMAZ”
Altıntoprak’ın eğitimlere ayrı bir renk kattığının altını çizen işaret dili eğitmeni Cemile Demirelli, 72 yaşındaki Ali Altıntoprak’ın öğrenciler tarafından çok sevildiğini söyledi. Kendi işitme engelli ablalarına da okuma yazma öğrettiğini belirten Cemile Öğretmen, “Eğitim engel tanımaz. Her yaştan bireyin ömrünün sonuna kadar eğitimden faydalanma hakkı vardır. Eğitimlerden faydalanmak isteyen bütün vatandaşlarımızı Salihli Halk Eğitim Merkezi’ne bekliyoruz” ifadelerini kullandı.