Serhat Orhan, Yeniden Refah Partisi Manisa İl Başkanlığına gelerek müracaatını yaptı. İl Başkan Yardımcısı Enes İzci, Yeniden Refah Partisi Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ramazan Akar, Yunusemre Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Avcul, Şehzadeler İlçe Başkanı Barış Doğan, Turgutlu İlçe Başkanı Bayram Yaşar hazır bulundu. 

Yeniden Refah Partisi Manisa İl Başkanı Hakan Lalebaş, Turgutlu ilçesinin efsane başkanı Serhat Orhan’ı Yeniden Refah Partisi’nde belediye başkan aday adayı olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek başarılar diledi. 
Serhat Orhan, siyasetin halka hizmet mantığıyla yapıldığını açıkladı. 2004-2014 yılları arasında AK Parti’den belediye başkanı olduğunu ve Ege’nin parlayan yıldızı sloganıyla Turgutlu’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bülent Arınç’ın destekleriyle çok önemli hizmetleri hayata geçirdiğini açıkladı. Orhan, “10 yıllık belediye başkanlığı döneminde halkımızın gönlünde yer ettik. 2014 yılında MHP’den bir arkadaşımız kazandı. 2019 yılında Cumhur İttifakı bir adayla çıktı. Bizde Büyük Birlik Partisi’nin adayı olduk ve 23 bin oy aldık. Bu 23 bin oy o zaman büyük bir ses getirdi. Her zaman halkımızın içinde olduk. 2023 yılında Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekledik ve 37 bin oy aldık” dedi. 

Minik başkanın seçim vaadi yerine getirildi Minik başkanın seçim vaadi yerine getirildi

31 Mart seçimleri için AK Parti’den aday adayı olduğunu ancak, Turgutlu’da Cumhur ittifakının MHP’den birini aday gösterdiğini açıklayan Serhat Orhan, “Bu durum şuan Turgutlu’da çok büyük bir kırılganlık, küskünlük ve bir sitemkarlık vardır. Ben bundan sonra Cumhur ittifakı adayı demiyorum, MHP’nin adayı diyorum. AK Parti’nin, Yeniden Refah Partisi’nin ve diğer partilerin oylarıyla birlikte Cumhur ittifakının 60 bin 65 bin oyu var. Bu oyu 15-16 bin oylu bir MHP temsil edemez. Bu mantıkla Turgutlu’da değerlendirme yapıyoruz. AK Parti’nin temellerini rahmetli Necmettin Erbakan oluşturmuştur. Erbakan’ın yetiştirdiği öğrenciler Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Bülent Arınç bu sayıyı artırabiliriz. Şimdi oğlu Fatih Erbakan var. Bana en uygun parti Yeniden Refah Partisi’dir. Aday adaylığı için müracaatımı yapıyorum. Partimizin üst kurulları değerlendirecek. Yeniden Refah Partisi, 31 Mart akşamı Turgutlu’da seçimi kazanacak. Beni aday görmek isteyen herkese teşekkür ediyorum. Turgutlu’da seçime girecek bütün adaylara başarılar diliyorum. Bize bu görev verilirse Yeniden Refah Partisi’nin değil bütün Turgutlu’nun belediye başkan adayı olacağım. 2028’de Yeniden Refah Partisi iktidara gelecektir. AK Parti 20 yıl çok güzel hizmetlerde bulundu. Artık Türkiye’de kan değişiminin zamanının geldiğini düşünüyorum. ” diye konuştu.

Editör: Ali Gözen