Teknelerle tutulan balıklar mezatlarda alıcıyla buluşuyor Teknelerle tutulan balıklar mezatlarda alıcıyla buluşuyor

Manisa’da ekmeğe gelen yüzde 50 zam büyük tepki toplarken İstanbul’da yaşanan benzer durum nedeniyle birçok fırına cezai işlem uygulandı. 
İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "116 fırının tarifeye uygun olmayan şekilde ürün sattığı tespit edilerek cezai işlem uygulanmıştır." dedi.
"200 GR EKMEK HALEN 5 TL’DEN SATILMAKTADIR"
Valilik tarafından ekmeğin halen 5 TL'ye satıldığı vurgulanarak, "İlimizde ekmek fiyatlarının zamlandığına dair basın ve sosyal medyada haberler yeralmıştır. İstanbul’da ekmek fiyatları ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmamıştır. Halen 200 gr ekmek 5 TL’den satılmaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri kullanılmıştı.
İstanbul Valisi Davut Gül, ekmeğin fiyatını kafasına göre yükselten fırıncılara karşı cezai işlem uygulandığını duyurdu.
"116 FIRINA CEZAİ İŞLEM UYGULANMIŞTIR"
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Gül şu ifadeleri kullandı:
"İstanbul’un 39 ilçesinde Ticaret, Tarım ve Zabıta Müdürlükleri ile “Ekmek Fiyat Denetimi” gerçekleştirilmiştir.
205 ekmek fırınına denetim yapılmış olup 116 fırının tarifeye uygun olmayan şekilde ürün sattığı tespit edilerek cezai işlem uygulanmıştır.
Denetimler devam edecektir."

MANİSA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA YOK  
Manisa’da geçtiğimiz Cuma günü bir çok fırın ve bakkalda ekmek fiyatları 5 TL’den 7,50 TL’ye çıktı. Yaklaşık yüzde 50 oranındaki zam vatandaşlardan tepki gördü. Bir vatandaş Manisa Valiliği’nin Facebook sayfasında valilik tarafından yapılan bir paylaşımın altına; “Sayın valim sizin onayınız olmadan bugünden itibaren ekmeği 7.5 liradan satışa sundu fırıncılar.” mesajını yazdı. Mesaja karşlılık herhangi bir yanıt gelmedi. 
Bazı vatandaşlar da sosyal medyada tepkilerini dile getirerek, valiliğin onayı olmadan, prosedür tamamlanmadan zamların gerçekleştiğine dikkat çekti.  

7 TL Mİ, 7,50 TL Mİ? 
Öte yandan Manisa’da ekmek fiyatlarında iki ayrı karar söz konusu. Manisa’da Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin 7 TL olması konusunda Valiliğin ilgili komisyon kararını onayladığı öğrenildi. Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı fırınlarda ise 210 gram ekmeğin 7,50 TL’ye çekilmesine Valiliğin henüz onay vermediği, usulsüz zam yapıldığı gerekçesiyle Ticaret İl Müdürlüğü’nün konuyu Manisa Valiliğine bildirdiği belirtildi.  

ESNAF ARTAN MALİYETLERE DİKKAT ÇEKTİ 

Öte yandan fırıncı esnafı da artan maliyet fiyatları, personel ve işyeri kiralarının artışı nedeniyle zammın kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor. Girdilerin her ay arttığını belirten ekmek üretiicleri, buna bir çare bulunması gerektiğini dile getirdi.   


 

Editör: Murat Yalçın