Valiler kararnamesiyle Manisa Valiliği görevine atanan Enver Ünlü’nün Manisa’ya geliş tarihi belli oldu. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Valimiz Sayın Enver Ünlü için 19 Ağustos 2023 Cumartesi Günü saat 17.00'de Valiliğimiz önünde karşılama töreni gerçekleştirilecektir.”

Enver Ünlü kimdir?  

Manisa, kira getirisi en yüksek şehirler arasında Manisa, kira getirisi en yüksek şehirler arasında

20 Şubat 1971 yılında Çorum ili Bayat İlçesinde doğdu.

İlkokulu memleketinde, Liseyi Ankara Atatürk Öğretmen Lisesinde, Üniversiteyi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde okudu.

1992 yılında mezun olduktan sonra 1993 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu Kaymakamlık sınavını kazanan Ünlü, 3 yıllık Kaymakam adaylığı boyunca Tokat Reşadiye ve Çankırı Yapraklı'da Kaymakam Vekilliği yaptı. 8 ay boyunca İngiltere'de Mesleki ve Yabancı Dil Eğitimi amacıyla bulundu.

Adaylık sürecini başarıyla tamamlayan Kaymakam ÜNLÜ sırasıyla Samsun Asarcık, Malatya Pütürge, Hatay Yayladağı, Diyarbakır Ergani, Kayseri Develi ve son olarak İstanbul Avcılar Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 05.10.2015 tarihinde Bakanlık Oluru ile ığdır'ın Osmangazi İlçe Kaymakamlığında görevlendirildi.

2023 Valiler Kararnamesi ile Manisa valiliğine atanan Ünlü,  evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: Murat Yalçın