Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçeye otopark, pazaryeri ve yeşil alanlardan oluşan yaşam alanlarını kazandırmak için başlattığı çalışmalara hız verdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Turgutlu’da hayata geçireceği projeler arasında yer alan dört dörtlük projede çalışmalar başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve Turgutlu Belediyesi’nin desteklediği 153 araçlık yer altı otoparkı, 252 tezgahlık kapalı, 80 tezgahlık açık pazaryeri, kent meydanı, yeşil alanlar, oturma alanları için Turgutlulu vatandaşlar gün saymaya başladı.

HEM YAŞAM ALANI HEM DE TİCARET MERKEZİ OLACAK

Şehitler Mahallesi’nde 6 bin 335 metrekarelik alan yapılacak olan kapalı pazaryeri ve otoparkın Turgutlu’da yaşayan vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Başkan Ergün, projenin hem otopark sorununu çözeceğini hem de halka yeni bir yaşam alanı kazandıracağını vurguladı. Başkan Ergün, “ Turgutlu’da çok güzel bir projeyi hayata geçiyoruz. Bu proje için dört dörtlük diyebiliriz. Turgutlu halkının hayal ettiği her şey bu alanda yer alıyor. Burası hem yaşam alanı hem de adeta ticaret merkezi olacak. Otopark sorununu da bu proje sayesinde çözüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

PAZAR SORUNU DA ÇÖZÜLÜYOR

 Pazarcıların özlemle beklediği kapalı pazaryerine de bu proje sayesinde kavuşulacağını dile getiren Başkan Ergün, “ 252 tezgahlı kapalı pazaryeri ve 80 tezgahlı açık pazaryeri ile pazarcı esnafımız büyük bir çileden kurtulacak. Modern bir ortamda satış yapmanın mutluluğunu yaşayacak. Vatandaşlarımız da alışverişlerini daha rahat ortamlarda yapacaklar. Bu hizmeti Turgutlu’da yaşayan vatandaşlarımıza sunmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

YENİ YAŞAM ALANI

Projede yaşam alanlarının da unutulmadığını belirten Başkan Ergün, “ İnşaat çalışmaları başlayan alanımız bittiğinde Turgutlu büyük bir kent meydanına kavuşmuş olacak. Burada yeşil alanlar, oturma birimleri, kafeterya, çocuk oyun alanları ve spor alanları olacak. Şimdiden çok heyecanlıyız” diye konuştu.

PROJEDE NELER VAR

Turgutlu’da yapılması planlanan proje modern yapısı ve mimarisi ile dikkat çekiyor. Proje 6 bin 355 metrekare tapu alanı ve 6 bin 335 metrekarelik inşaat alanı bulunan bölgeye yapılacak. Proje içerisinde 153 araçlık yeraltı otoparkı, 252 tezgâhlı kapalı pazaryeri, 80 tezgâhlı açık pazaryeri, kent meydanı, yeşil alanlar, oturma birimleri, kafeterya, çocuk oyun alanı ve spor alanı bulunuyor.

Editör: TE Bilişim