Toplantıya Manisa Milletvekili Hasan Ören, Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları ve parti üyeleri katıldı. CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören yaptığı konuşmada; Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanı ilk defa halk tarafından iki turlu seçimle belirleneceğini, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun CHP’nin değil, tüm Türkiye’nin adayı olduğunu ve toplumun her kesimini kucakladığını ifade etti.

Hasan Ören; “Başbakan yaptığı konuşmalarla toplumda kin ve nefreti körüklemektedir. Bugüne kadar birleştirici hiçbir konuşma olmamış aksine insanları benden olanlar ve olmayanlar diyerek ikiye bölmüştür. Buna karşın partilerin çatı aday olarak gösterdikleri Sayın İhsanoğlu’nun yeterince tanınmadığı yönündeki tüm eleştirilere rağmen kısa zamanda toplumun her kesiminde kabul görmüştür. Sayın İhsanoğlu’nun eğitimi, bilgi, kültürü ve yaptığı bilimsel ve uluslar arası çalışmalar ile ülkeye büyük yarar sağlayacak bir adaydır. Üstendiği İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreterliği ve diğer görevler ile özellikle İslam ülkeleri arasında sağladığı itibarı Türkiye’yi dış politikada belirleyici hale getirecektir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi siyasi düşünceden olursa olsun, daha önce partiye oy vermiş olursa olsun tüm vatandaşlarımızdan Cumhurbaşkanı adayımız için oy isteyeceğiz. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren diğer siyasi partiler ve sendikalar, odalar ve sivil toplum örgütleri ile yapılacak toplantıda ortak çalışma yöntemleri belirlenecek ve herkesin bu çalışmalarda aktif rol alması sağlanacaktır.” dedi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada; Beşer kişiden 100 ekip oluşturulduğu ve ekip başlarının belirlendiği, broşürlerin hazırlandığı, billboardların kiralandığı, araçların giydirildiği belirtilerek ve pazartesi günü CHP parti binası önünde yapılacak açık hava toplantısı ile seçim startının verileceği vurgulandı. Kalan bir aylık sürede, 22 mahalle, 2 belde ve 37 köyde Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarını hızlı şekilde yürüteceğiz denildi.

Editör: TE Bilişim