Ören; “Turgutlu Belediyesinin Atatürk Bulvarı ve diğer caddelerde ücretli otopark park sistemi, esnafı bezdirme ve halkı soydurmaya dönüştürülmüştür” diyerek tepkisini dile getirdi.  Turgutlu belediyesinin taşeron bir şirket aracılığı ile uygulamaya soktuğu ana caddelerde ücretli otopark sistemi halkın büyük tepkisini çektiğini söyleyen Ören; “Turgutlu Belediyesi, inşaat ve yapı kullanma izni verdiği binalarda otopark yapma zorunluluğunu uygulamamaktadır. Bunun yerine Otopark Yönetmeliği gereği, parselinde otopark ihtiyacı karşılanamayan durumlarda halkın kullanımı için ücretsiz otopark yapmak amacıyla belediye tarafından otopark bedeli almaktadır. Aynı yönetmelikte ‘Otopark bedeli alınan parsellerin otopark ihtiyacının belediye veya valilikçe karşılanması zorunludur’ hükmü de yer almaktadır. Belediye topladığı bu paralarla otopark yaparak halkın kullanımına ücretsiz sunması gerekmektedir. Fakat bu güne kadar inşaatlardan toplanan paralarla otopark yapmadığı gibi,   otopark hesabında biriken paraların akıbeti de bilinmemektedir. Belediyeye ait  otoparklar da ücretlidir. Otopark bedeli ödediği halde bulvar ve ana caddeler üzerindeki bina sahipleri yol kenarına bıraktıkları araçları için park ücreti ödemek zorunda bırakılmışlardır” dedi.   

Ören’in meclise sunduğu önergesinde şu sorular yer aldı;

1-   Turgutlu Belediyesi tarafından 2004-2013 yılları arasında, inşaat ve yapı kullanma izni verilenlerden, otopark yapmadıkları için otopark bedeli alınan binaların, ada-parsel numaraları nedir? Belediye otopark bedeli olarak toplam ne kadar para tahsil etmiştir?

2-   Turgutlu belediyesi hangi ada-parselden kaç lira otopark bedeli almıştır?

3-   Mevzuatta otopark hesabındaki paralarının başka amaçla kullanılamayacağı belirtilmektedir. Belediye bu paralarla hangi otoparkları yapmıştır?

4-   Bu gün itibari ile Turgutlu Belediyesinin otopark  hesabında ne kadar para vardır?

5-   Otopark hesabında biriken paralar amacı dışında kullanılmış mıdır? Kullanıldı ise, nerelere, ne kadar harcama yapılmıştır?

6-   Belediyeye ait ücretsiz otopark var mıdır?

7-   Otopark bedeli tahsil edilen parsellere yapılan binaların önüne araçlarını park eden ev ve iş yeri sahiplerine ücretsiz otopark gösterilmemesine rağmen, haksız yere park ücreti almak veya belediye dışındaki şirketler tarafından alınmasına göz yummak yasal mıdır?

Editör: TE Bilişim