Turgutlu 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanın sergilenen fotoğrafları vatandaşlar birlikte gezen Selçuk Özdağ ve İzzet Yıldızhan'a, Turgutlu kaymakamız Uğur Tuıran, AK Parti İlçe Başkanı Av.Mürşit Gedizli ve çok sayıda partili eşlik etti.
Vatandaşların fotoğraf çekilme taleplerini  geri çevirmeyen Özdağ ve Yıldızhan sevenleri ile fotoğraf çektirdiler.
 
Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz akşamın Cumhuriyet tarihinin en uzun akşamı olduğu ve o gecenin Türkiye için bir dönüm noktası, milat ve kilometre taşı olduğu belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç.Dr.Selçuk Özdağ;"15 Temmuz gecesi, birinci meşrutiyetten bu zaman kadar bütün birikimlerimizi çalacak, götürecek ve heba edecek bir gece idi. Ayrıca önümüzdeki yüz yıllık ümitlerimizi hayallerimizin suya düşeceği andı."dedi.
 
MİLLET VE SİYASETÇİ ELELE VERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet etmesi ile birlikte milletin ve siyasetçinin gücünün el ele verdiğini ifade eden Özdağ;"O gece hem Başbakanımız Binali Yıldırım, Milletvekillerimiz, Bakanlarımız, Kemal Kılıçtaroğlu, Devlet Bahçeli,  TBMM Başkanımız İsmail Kahraman ve Türk Siyasi hayatının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra ki en büyük fenomeni, en büyük karizması, en önemli liderlerinden, seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın insanları meydanlara davet etmesi ile beraber, milletin ve siyasetçinin gücü el ele verdi, Allah bize yardım etti ve darbe teşebbüsü akim kaldı.
 
TÜRKİYE'Yİ TERBİYE ETMEK İSTİYORLAR
O gün millet iradesine sahip çıktı. Sandığına, namusuna sahip çıktı. Meclisi'ne sahip çıktı. Devletine ve vatanına sahip çıktı. Çünkü egemen güçler Türkiye'de zaman zaman taşeronları kullanıyorlar, vesayetçileri kullanıyorlar. Türkiye'yi terbiye etmek, Türkiye'yi telip etmek ve orta ölçekli devletin altında bulundurmak istiyorlar. Bizler bin yıldır bu topraklardayız. Tıpkı bir anka kuşu gibi küllerinden meydana getirdiğimiz Türkiye Cumhuriyetini göz bebeğimiz gibi koruyoruz. Korurken de orta ölçekli devletin üstüne çıkmak istiyoruz. Bir yandan bilgi ile, teknoloji ile kalkınma ile insan hak ve hürriyetleri ile, özgürlükleri ile, fikir hürriyetleri ile, inanç hürriyeti ile bunu yapmak istiyoruz. Zaman zaman birileri bu büyümemizden endişe edip darbe yaptırırlar. 1960, 1971, 1980, 1997 ve enson 15 Temmuz da darbe girişimi yaptılar.
 
MİLLET ERDOĞAN'A SAHİP ÇIKTI
Siyasetçileri kimi zaman kirli ve şantajcı medya patronları ile, zaman zaman kirli ve şantajcı sermayedarlarla ve onların uzantıları ile terbiye etmek, telip etmek istediler. Bir yandan oligarşik bürokrasi ile bunu yapmak istediler.  Zaman zaman siyasetçilere şantaj yaparak ve korkutarak bunu yapmak istediler. Türkiye büyük tehlikeler atlatarak buraya geldi. Menderes'i astılar, Özal'ın, Erbakan'ın, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ömrü yetmedi ama Recep Tayyip Erdoğan, onların yapılanların aynısına müstahak olunca dur dedi. Millet ona sahip çıktı." şeklinde konuştu.
 
GEDİZLİ;"DARBE GECESİNİ GELECEK NESİLLERE ANLATACAĞIZ"
AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Av.Mürşit Gedizli ise, 15 Temmuz Darbe girişimin olduğu geceyi ve yaşanları gelecek nesillere anlatmak için böyle bir sergi açtıklarını,  AK Partili Milletvekillerinin Ankara da ki gayretli çalışmalarına Turgutlu'dan yaptıkları organizasyonlarla destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.
 
İZZET YILDIZHAN;"DÜNYAN'NIN GÜCÜ BİZE YETMEZ"
15 Temmuz akşamı çok korktuklarını, gördükleri olaylar karşısında çok ürktüklerini söyleyen Türk Halk Müziği Sanatçısı İzzet Yıldızhan;"Cumhurbaşkanımız'ın bir telefon ile halkını biz dahil sokağa davet etmesi ile biz dahil tümü ile herkes sokakta bir demokrasi destanı yazdı. O yüzden bu ülkeye yurt dışındaki ellerin bize hakim olamayacağını gösterdi. Bizler bu darbeleri yaşadık gördük o yüzden artık dünyanın gücü bize yetmez. Bu fetocuların hiç yetmeyecektir.
 
AMERİKAN AJANI İMİŞ
Bizleri hep kandırdılar, aldattılar. Dini istismar ederek dünyamıza girdiler. Meğerse bu adam Amerika ajanı imiş. Bu insan bizim verdiğimiz vergiler ile bizim içimizde insan büyütüp, askerimiz dediğimiz, askeri elbise giyinen hainler, kendi insanına silah sıkan komutanlar, emir veren komutanlar, bunlar asla Allah katında da affedilmeyecek. Kanun ve Adalet karşısında bunların en ağır şekilde cezalandırılacaklarından da hiç şüphem yok. Bu ülke 15 Temmuz gecesinden sonra bir bu kadar daha büyümüştür. Ben gönülden eminim. Çünkü halk hükumetin, Cumhurbaşkanının yanında ve arkasındadır."....
 
 

 
Editör: TE Bilişim