Hakkari Dağlıca’da şehit düşen Turgutlulu Uzman Çavuş Tolga Artuğ’(24) un kamyon şoförü babası Ercan Artuğ, cenaze töreni öncesinde açıklama yaptı.

Baba Artuğ, “Oğluma görevi bırakıp gel dedim ancak (Benim haysiyetim var, şerefim var. Orada arkadaşlarımı bırakıp gelemem’ yanıtını aldım” dedi.

Şehidin Turgutlu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Dar Sokak’ta bulunan baba ocağında matem devam ediyor. Bir parçasının alındığını, dile getiren gözü yaşlı baba Ercan Artuğ, “Bütün şehitlerin, bütün şehit babalarının başı sağ olsun. Şehit ailelerine sabır diliyorum. Vatan sağ olsun” dedi.

İZNE GELİNCE DÜĞÜNÜN YAPACAKTI

Oğlunun askerde isteyerek kaldığını aktaran baba Artuğ, “Oğlum görevini severek yapıyordu. ‘Baba ben seviyorum askerliği’ diyordu. Severek yapıyordu. Vatanını, bayrağını seviyordu. İzne gelecekti, evlendirecektik. Nasip olmadı. İzne gelince düğününü yapacaktık. Köprüyü uçurdukları için 55 gündür Yüksekova’ya gelemiyorlardı. Yüksekova’ya gelseydi, izin kullanacaktı ve yanımıza gelecekti. Nasip olmadı. 55 gündür o bölgede olduklarını biliyoruz. En son üç gün önce telefonla görüştüm. ‘Baba gel, Van’a gel’ dedi. Van’a gidecektim. Onun istekleri vardı, onları yerine getirecektim. Olmadı. Hayvanları çok seviyordu. ‘Baba Van’a gel, buradan hayvan al götür’ demişti” diye konuştu.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLERİ DE GÖSTERSİNLER

Baba Artuğ şöyle devam etti: “Ne söyleyeyim. Polise yetkiyi verecek, askere yetkiyi verecekler. Öldürdükleri teröristleri kameraların önüne koyacak ve televizyonda gösterecek. Gösterecek ki, ibreti alem olsun. Nasıl şehitleri gösteriyorsa, öldürülen teröristleri de gösterecek. Halk için, şehitlerin babaları, şehit anneleri için gösterecek. Şehit anneleri, babaları azda olsa rahat edecekler, içine ferah girecek. Vatan sağ olsun. Vatan için bayrak için ben dahi giderim ölüme. Bir oğlum daha var. Biz vatanımız, bayrağımız, namusumuz, şerefimiz için yaşıyoruz. Ben bırak gel demim ama gelmedi. Bana ‘Benim haysiyetim var, şerefim var. Orada arkadaşlarımı bırakıp gelemem’ dedi. İstemedi, gelmedi.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim