Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) tarafından 14 liradan alım yapılacağının duyurulmasının ardından Fındık üreticilerinin sevinç yaşadıklarını belirten Gedizli, Manisa'nın neredeyse tüm ilçelerinde üzüm alımlarına başlanmış olmasına rağmen fiyatın TARİŞ tarafından hala açıklanmamasının çiftçileri rahatsız ettiğini söyledi.
FİYATLAR 20 GÜN ÖNCE AÇIKLANMALIYDI
Üzüm üreticisi çiftçilerin büyük bir merak ile beklediği üzüm alım fiyatlarının yaklaşık yirmi gün önce açıklanmasının gerektiğini fakat hala açıklanmamış olmasının üretici üzerinde olumsuz etki yaratıp, bununda ekonomik canlılık açısından durgunluğa yol açtığı ifade eden başkan Gedizli;“Turgutlulu çiftçilerimizin büyük bir bölümü üzüm üreticiliği yapmaktadır. Koca bir yıl boyunca çalışıp üzerlerinde büyük emek sarf ettikleri mahsulleri ile ilgili TARİŞ tarafından fiyatın açıklanmaması moral bozukluğuna sebep oluyor. 
FİSKOBİRLİK AÇIKLIYOR TARİŞ DE SES YOK
Fındık hasadı yeni başlamış olmasına rağmen Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) tarafından fiyat açıklanmışken TARİŞ den ses seda yok. üzüm üreticisi boynu bükük bekliyor. Neredeyse üzüm sezonu bitecek ama hala çiftçilerimiz fiyat açıklaması bekliyor ve bizleri bu konuda haklı olarak sıkıştırıyorlar. 
TARİŞ DAHA FAZLA BEKLEMESİN
TARİŞ yetkililerimiz artık daha fazla beklememeli ve üzüm üreticilerini rahatlatacak ve sevindirecek olan fiyatlarını açıklamalı. Bu belirsizlik hali çiftçilerimizi psikolojik olarak da sıkıntıya sokmaktadır. 
DEVLET DESTEĞİ AYNI KALACAK
Hükumetimiz üzüm üreticisinin önünü açmak için büyük bir çaba sarf etmektedir. Geçtiğimiz günlerde Manisa Milletvekillerimiz Murat Baybatur, Recai Berber, Selçuk Özdağ, İsmail Bilen ve Uğur Aydemir’in girişimleri ile gerçekleştirilen toplantıda açıklama yapan Ekonomi Bakanımız Sn.Nihat Zeybekçi, yaş üzüm ihracatının artması için hükumet olarak görüşmelerde bulunulduğunu, ihracatın artması durumunda üzüm fiyatlarının artması için büyük çaba sarf edildiğini söyledi. Hükumetimiz üzüm üreticisini kazancını arttırmak için büyük çabalar sarf derken TARİŞ’in umursamazlığı çiftçilerimizi zor durumda bırakmaktadır.”dedi. 
Editör: TE Bilişim