2014 yerel seçimlerine gidilen süreçte Belediye Başkanlığı seçimlerine katılacak olan partiler başkan adaylarını teker teker tanıtmaya ve açıklamaya başlarken, Cumhuriyet Halk Partisi’nde de heyecan başladı. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü’nden edinilen bilgiye göre, CHP Turgutlu Belediye Başkan adayının Turgutlu Devlet Hastanesi’nde 11 yıl başhekimlik yapmış ve uzman doktor olarak çalışan Cengiz Ulman’ın adaylığı, yarın saat 12.30’da CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce tarafından resmen açıklanacak.

Yerel seçimlere gidilen süreçte iddialı bir şekilde çalışmalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu Örgütü, belediye başkan adayı Dr.Cengiz Ulman’ın aday tanıtımının yapılacağı tören, cuma günü cuma namazı ardından parti binası önünde dökülecek lokmadan sonra, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce tarafından yapılacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İlçe Başkanı Vahit Doğrucu, “İlçe Örgütü olarak Turgutlu Belediye Başkan adayımızı açıklayacağımız programda tüm Turgutlu halkını aramızda görmekten mutluluk duyacağız.” şeklinde konuştu.

 

CENGİZ ULMAN KİMDİR?

 

1 Mart 1962’de Manisa’nın Turgutlu ilçesinde doğdu. Turgutlu Cumhuriyet İlkokulu, Turgutlu Ortaokulu’ndaki öğreniminin ardından Ulman lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 1986 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yüksek öğrenimini tamamlayarak, 1992 yılında ihtisasını Dr.Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Araştırma ve Eğitim Hastanesinde yaptı. İhtisası ile birlikte İstanbul Çamlıca Askeri Hastanesi’nde Uzman Er Tabip olarak görevini de yerine getiren Ulman, Afyon Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Burdur Bucak Yazıpınar Sağlık Ocağı’nda 2 yıl zorunlu hizmetini tamamladı. 1994 yılı Haziran ayından itibaren 20 yıl Turgutlu Devlet Hastanesinde Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak çalışırken, 11 yıl süre ile Turgutlu Devlet Hastanesi’nin Başhekimlik görevini yürüttü. İyi derece İngilizce bilmekte, evli ve bir çocuk babasıdır.

 

Editör: TE Bilişim