Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, “Büyükşehir Belediyesi olarak Turgutlu’da hizmet noktasında hızlı bir şekilde projeler üretmek maksadıyla istişare içindeyiz” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu ve Halk Eğitim Şube Müdürü Ergun Aksoy ile birlikte Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’i makamında ziyaret etti. Ziyaretlerinin amacının,  Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanlarında gerçekleştirmek istediği projelerin Turgutlu ayağını bir an önce devreye sokmak istediklerini belirten Genel Sekreter Memiş, Turgutlu’nun kendisine yakışacak olan şehirleşme modeline Büyükşehir farkıyla daha hızlı bir şekilde kavuşacağının altını çizdi. Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluk alanında olan cadde ve sokaklar ile ilgili Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile fikir alışverişinde bulunan heyet, daha sonra Turgutlu’da bazı noktalarda incelemelerde bulundu. Öncelikle Turgutlu’nun kalbi konumunda olan Atatürk Bulvarı’ndaki sokak sağlıklaştırması yapılmak istenen eski çarşı alanını inceleyen heyet, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’den kentsel sit alanı içerisinde olan ve çarşı esnafını ilgilendiren proje hakkında bilgiler aldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya ise Turgay Şirin’e Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirilmek istenen bu projenin içerisine nasıl dahil olabileceğine dair birtakım bilgiler vererek, aşılması gereken sorunların çözümü noktasında Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının görüşünü aldı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ise, eski çarşı alanında yapılacak restorasyon çalışmalarının ilçeye sosyal ve kültürel anlamda hareket getireceğini belirtti.

Turgutlu’yu Rahatlatacak Projeler

Eski Belediye Binası ve inşaat aşamasında olan Turgutlu Gençlik Merkezi’nde de incelemelerde bulunan heyet, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Halk Eğitim Şube Müdürü Ergun Aksoy’dan Manisa’da bulunan Atatürk Gençlik Merkezi modelinin Turgutlu Gençlik Merkezi’ne uyarlanması ve eski belediye binasının kültür merkezi yapılabilmesi konusunda bilgiler aldı. Daha sonra Çukurbahçe mevkiinde bulunan alanı inceleyen heyet Düğün Salonu ve Pazaryeri projelerinin hali hazırda inşaat aşamasına gelebilecek bölgeye hangi aşamalarda yapılabileceği konusunda Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile görüş alışverişinde bulundu.

Üzümcü Konağı Tarihi Bir Değer

İncelemelerine Turgutlu’yu canlandırabilecek noktalarında devam eden Genel Sekreter Halil Memiş başkanlığındaki heyet, 2012 yılında Turgutlu Belediyesi tarafından satın alınan Sevinç Meydanı’ndaki tarihi Üzümcü Konağı ile ilgili Turgutlu Belediyesi yetkili müdürlerinden restorasyon konusunda neler yapılabileceği ile ilgili istişarelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim