AK Parti 22,23,24.dönem milletvekili ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı Binali Yıldırım, Turgutlu’da düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşları, oda başkanları ve muhtarlarla bir araya geldi. İzmir Milletvekili adayı olan Binalı Yıldırım, Turgutlu İlçe teşkilatı tarafından hazırlanan programa katıldı. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, Ak Parti Manisa Milletvekili adayı Güzide İçen Kasap, Turgutlu Belediyesi eski başkanı Serhat Orhan, TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, AK Partili yöneticiler katıldı.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım diğer siyasi partilerin iktidar olmak gibi bir kaygılarının olmadığını dile getirdi.

—“İKTİDAR OLMA DERTLERİ YOK TEK DERTLERİ AK PARTİ’Yİ İKTİDAR YAPMAMAK”—

Diğer siyasi partilerin iktidar olmak gibi bir kaygılarının olmadığını dile getiren Yıldırım;”7 Haziran seçimleri sonrası az bir eksikle tek başımıza iktidar olamadık ve halkımız böyle teveccühü etti.Bizimle beraber bugüne kadar siyaset yapan diğer partiler hiç bir zaman iktidar olmadı, 10 yılını aşkın süre vatandaşımız bize iktidar yetkisi verdi. Diğer siyasi partilerin iktidar olmak gibi kaygıları yok, 4 seçime üst üste gireceksiniz oylarınız hep aynı kalacak ve bunu bir başarı öyküsü gibi anlatacaksınız. Malesef dünyada hiç bir örneği olmayan bir siyasi oluşumu Türkiye yaşıyor. Bugün de gelenin noktada muhalefet partiler iktidar olmak için dertlerinin olmadığını görüyorum. İktidar olmaktan umudu kesmişler artık tek düşünceleri istikrar sürmesin ve yeter ki AK Parti iktidar olmasın olmuştur. Bu anlayış yurtseverlik değil, bu anlayış milletin geleceğini, gençlerimizin geleceğini düşünmek değildir. İktidar olma gibi bir hedefi olmayan partinin geleceği olmaz” dedi.

—“SEÇİM SONRASI YALANDAN BİRBİRLERİNE MUHALEFET OLDULAR”—

Muhalefet partiler AK Parti’ye karşı cephe aldığını dile getiren Binali Yıldırım;”Bize karşı mütteffik olanlar seçim sonrası yalandan birbirlerine muhalefet oldu. MHP ve HDP yalandan bir yana gitti, CHP zavallı gibi ortada kaldı. CHP bunları toplamaya çalıştı, biri sağa, diğeri sola kaçıyor. Eğer blok oluşturduysanız, AK Parti’ye karşı tek başınıza mücadele edemeyeceğiniz bir kampanya yürüttüyseniz neden bir araya gelip hükümeti kurmadınız. Yeniden bir hayal kırıklığı yaşandı. 7 Haziran sonrası gerekli mesajı aldık, halkımız bize tek başına iktidar şansı vermedi ve bizde milletin kararı başımızın üzerindedir dedik. Cumhurbaşkanımız hemen seçim sonrası bir açıklama yaptı ve siyasi parti lidelerine çağrı yaptı. Liderler egolarını bir kenara bıraksınlar ve hükümeti kursunlar ifadelerini kullandı. Bize tabanı en yakın parti MHP, her iki partinin tabanı da birbirine yakın düşüncelere sahip. Ama sayın Bahçeli kükredi ve koalisyon yok dedi, 15 Kasım’da seçim var dedi. Dur daha seçim sonuçlarının yazdığı kağıttaki mürekkep kuramadı ve bütün kapıları kapattı. Gidin iş birliği yaptığınız partilerle koalisyon yapın dediler, bizim kiminle iş birliği yaptık. Biz memlekette barış olsun, kan akmasın, şehit gelmesin, masum insanlar ölmesin meclisteki HDP’li vekillerle görüştük. Kimle görüşecektik PKK ile mi görüşecektik. HDP son seçimlerde 6 milyon oy aldı yani bu insanlarda mı PKK’ya oy verdi. Cumhurbaşkanımız ne dedi, gerekirse ben bedel öderim ama milletime bedel ödetmem ifadelerini kullandı” şeklinde konuştu.

—“HDP’NİN GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI”—

HDP’nin gerçekçi yüzünün ortaya çıktığını ve barış isteyenleri kandırıdığını dile getiren Yıldırım;” HDP’ye oy veren vatandaşlarımız barış olsun, kardeşlik olsun diye umutlandı ve bu nedenle HDP’ye oy verdi ama 7 Haziran’ın hemen sonrasında eşbaşkanları çıktı ve verdiğiniz emanet oylara sahip çıkacağız dedi. Sonra senmisin böyle diyen dağdan bir ses, ne konuşuyorsun sen emanet falan yok dedi. Bu yetmedi, bir milletvekili çıktı ve terör örgütü sizi tükürüğü ile boğar dedi. Yetmed, bir başka milletvekili çıktı, sırtımızı PKK’ya dayıyoruz diyerek meydan okudu. Dağa silah götüren milletvekillerimi dersin, ölen teröristlerin cenazesine gitmeyenlerin canını yakarım diyen genel başkanmı dersin. İşte ne oldu, bunların gerçek yüzleri ortaya çıktı” dedi.

—“TÜRKLERİ ESARET ALTINA ALAMAZLAR”—

Türklerin esaret altına alınamayacağını ve bunu iyi bilen dış güçlerin içeride karışıklık çıkardığını ifade eden Binali Yıldırım;”Bölgede sıkıntılar var, her tarafta büyük sorunlar var. Irak gitti, Mısır gitti, Suriye gitti, İran’ı karıştırıyorlar şimdi sırada kim var Türkiye. Bölgedeki süper güçlerin rekabeti devam etsin diyerek Türkiye’yi etkisiz hale getirmeye çalıştılar. Bu bölgede olaylar yaşanırken diğer taraftanda İsrail boş durmuyor, bu ortam onların işine çok yaradı. O da bir yandan 1936’dan bu yana bölgeyi işgal ede ede bir Gazze şeridi kaldı, onu almak istiyor. Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı da ele geçirmek istiyorlar. Yani yapılanların kime hizmet ettiğini görmemiz lazım. Ama bunlar Türkiye ile açıktan savaş edemeyeceklerini biliyorlar çünkü Türkiye NATO üyesi, Türkler  tarih boyunca 16 tane devlet kurmuş ve tarihin hiç bir döneminde esaret altına girmemiş, bu unsuru da çok iyi biliyor. Büyük Atatürk’ün dediği gibi esaret altına girmek bizim karakterimiz olmuş. Böyle bir millet ile açıktan savaş edilir mi?. O zaman ne yapacaklar bizim içeriden enerjimizi tüketecek hamleler yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

—“DEAŞ KANLI BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”—

Allah ve İslam adını kullanarak insan öldürmenin akla mantığa aykırı olduğunu ifade eden Yıldırım sert bir dille Demirtaş’ı eleştirdi;”Ben açıkca söylüyorum, DEAŞ kanlı bir terör örgütüdür ve lanetleniyorum. Sayın Demirtaş’ta PKK bir terör örgütüdür ve lanetliyorum desin o zaman alnından öperim. 102 kişinin hayatını kaybettiği yerde daha ortada fol yok yumurtta yokken katil hükümet diye meydanlardaki insanları bağartmak marifet değil. Bu terör faaliyetleri ilk başladığında da aynı şeyleri yaptılar. O zaman Demirtaş 6 yaşındaydı, bunları hatırlamaz. Celal Bucak’ın ailesi katledildikten sonra devlet öldürdü dediler, işte o günden bugüne değişen bir şey yok. Halkımız her şeyi görüyor” dedi.

—“OSMANLI TORUNU ERDOĞAN, ECDADININ ÖZLEMİNİ GİDERDİ”—

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ecdadın yarım kalan hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü yineleyen Yıldırım;”Ülkemizi bugünlere getiren, bir Türkiye’yi 3 Türkiye yapan, 6 bin km bölünmüş yolun üzerine 18 bin km bölünmüş yol yapmamızı sağlayan, 26 havaalanından yapan, dünyada 7’nci, Avrupa’da 2’nci sıraya yükselmiş bir hava yolu şirketinin temelleri atan , demir yollarını geliştiren 50 yıllık hızlı tren hayalini gerçekleştiren, ecdadımızın 1860’dan bu yana hayal ettiği Marmaray’ı gerçeğe dönüştüren, Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fetih ederken gemileri karadan yürüttü denize indirdi, onun torunları da Recep Tayyip Erdoğan’da trenleri boğazın geçirdi. O ecdadın özlemini giderdi” şeklinde konuştu.

Öte yandan program sonrası Turgutlu’nun Avşar Mahallesi sakinlerine konuk olan Binali Yıldırım, mahalle sakinlerinin isteklerini dinledi. Bir çok ölümlü ve yaralamalı kazanın meydana geldiği bölgeye alt geçit isteyen mahalle sakinine Binali Yıldırım söz verdi ve alt geçidin yapılacağını dile getirdi. Binali Yıldırım ayrıca mahalle sakinlerinden AK Parti’ye oy vermesini istedi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım toplantı sonunda dinleyicilerden gelen soruları cevapladı ve gerekli çalışmaların yapılacağını iletti. Yıldırım;” Biz söz verdiysek yaparız, burada da gelen talepleri dinliyor, not ediyoruz ve ona göre çözüm bulacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim