Hedeflerinin yer tespitlerinin yapılmasının ardından yasal prosedürleri de kısa sürede tamamlamak olduğunu ifade eden Başkan Şirin, “İnşallah minik yavrularımızın faydalanacağı Çocuk Kültür Sanat Merkezleri’ni 3 farklı mahallede inşa ederek, kısa sürede ilçemiz eğitim camiasına kazandıracağız” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği Turgutlu ziyaretinde müjdelediği 3 adet Çocuk Kültür Sanat Merkezi’ne yönelik olarak yer tespit çalışması yaptı. Bu kapsamda Başkan Şirin, Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Müdürü İskender Tunç ile Fen İşleri Müdürü İbrahim Tunçkol eşliğinde çocuk merkezleri için planlanan alanlarda incelemelerde bulundu. Ergenekon Mahallesi Yunus Emre Rekreasyon Alanı, Selvilitepe Mahallesi Hilmi Pekcan İlkokulu’nun ön tarafı ve Irlamaz Rekreasyon Alanı’nda belirlenen alanlara gidilerek planlamanın detayları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Çocuklara Temel Eğitim Hizmeti Verilecek

Manisa merkezde pek çok mahallede örneği bulunan ve anaokulu eğitimine büyük katkı sağlayan Çocuk Kültür Sanat Merkezleri’nin Turgutlu’ya da yapılacak olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, çocukların temel eğitim hizmetlerini alacakları merkezleri kısa sürede hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Yer tespit çalışmalarının bu doğrultuda devam ettiğini söyleyen Başkan Şirin, “Bilindiği üzere Turgutlu Belediyesi olarak eğitim camiamıza imkânlarımız ölçüsünde destek vermeye devam ediyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta ilçemizi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün de Turgutlulu ailelerimize 3 adet Çocuk Kültür Sanat Merkezi müjdelemiş olmasını memnuniyetle karşıladık. Merkez yapılabilecek noktalar konusunda yer tespit çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Hedefimiz minik yavrularımıza okul öncesi eğitim noktasında önemli kazanımlar sağlayacak, onlara temel eğitim hizmetleri vererek sosyalleşme imkânına sunacak olan Çocuk Kültür Sanat Merkezleri’ni kısa sürede hayata geçirmektir” dedi.

3 Farklı Mahalleye 3 Merkez

Turgutlulu ailelerin çocuklarını rahatlıkla teslim edebilecekleri, oluşturulacak uzman eğitim kadrosuyla eğitime büyük katkı sağlayacak olan Çocuk Kültür Sanat Merkezleri’nin içeriği hakkında da bilgi veren Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Söz konusu merkezlerin bulundukları mahalleye hareket kazandıracak olmasının yanı sıra yapı ve çevre düzenlemesi de çocuklar için özel olarak tasarlanacaktır. Merkezlerde okul öncesi eğitime dair spordan, müziğe, kişisel gelişime kadar her türlü aktivite yer alacaktır. Umuyoruz ki yer tespitinin ardından yapılacak yasal prosedürler kısa sürede tamamlanır ve Turgutlu’muza 3 adet Çocuk Kültür Sanat Merkezi’ni kazandırırız” dedi.                 

Editör: TE Bilişim