Final mücadelesinde 2-0 öne geçen Turgutlu temsilcisi daha sonraki setlerde oyundan düştü ve Salihli ekibi skoru 2-2’ye getirdi. Uzatma seti ise olağanüstü bir mücadeleye sahne oldu ve uzatma setini 15-13 kazanan Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisesi maçı ve il birinciliği kazanan taraf oldu. Lise seviyesinde oynanan bir voleybol karşılaşmasının bu denli heyecanlı ve çekişmeli geçmesi tribünde yer alan öğrencileri ve öğretmenleri oldukça heyecanlandırdı. Finalle birlikte 11 maça çıkan Turgutlu temsilcisi bu karşılaşmaların 10’unu kazandı ve 1 kez mağlubiyet yaşadı. Şampiyon olan Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisesi, Manisa’yı bölge şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı.
Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve Seramiksan Altyapı Koordinatörü Kürşat Çetin, “Bugün burada harika bir atmosfer yaşandı. Bunda emeği geçen her iki takımın oyuncularını da tebrik ediyorum. Oyuncularım asla pes etmediler ve şampiyonluğu okullarına ve Turgutlu’ya kazandırdılar. Bölge şampiyonasında Manisa’yı en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.
Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Hüseyin Salar, öğrencilerinin yakaladıkları başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu ve onlarla gurur duyduklarını ifade etti. Salar, “Geçen sene finalde kaybettiğimiz okuldan bu sene rövanşı aldık. Takımımızın çalıştırıcılarını ve beden eğitimi öğretmenlerimizi kutluyorum. Bu takım soğuk, sıcak demeden sürekli çalıştı ve karşılığı kupa alarak kazandı. Manisa’yı bölge şampiyonasında en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Emeği geçen ve yüreklerini sahaya koyan tüm öğrencilerimi alınlarından öpüyorum” şeklinde konuştu. Salar ayrıca yaptığı açıklamada, “Şampiyonlarımıza Turgutlu’nun sahip çıkmasını istiyoruz. Bölge şampiyonasına gidecek takımımıza ilçenin mülki, idari kurumları ve sivil toplum kuruluşları konuklama ve ulaşım bazında destek versinler” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim