Yunusemre Belediye Başkan adayı Tufan Akan, “Yuntdağı ekmeğine coğrafi işaret alıp Halk Ekmek büfelerinde satışını yapıp bölgede süt ve hayvancılık faaliyetleriyle uğraşan vatandaşlarımız için de projelerimizi hayata geçirerek hem istihdam sağlayacağız, hem de ekonomik olarak Yuntdağı’nda yaşayan vatandaşlarımızı kalkındıracağız. Yıllardır söz verilip yapılmayan sosyal tesis ve düğün salonlarını da hayata geçireceğiz” dedi. 

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Yuntdağı bölgesini ziyaret eden İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan adayı Tufan Akan, vatandaşların sorunlarını dinledi.

İlk olarak Ortaköy Mahallesi’ndeki futbol turnuvasını izleyen; ardından Küçükbelen, Örencik, Pelitalan, Karaveliler, Çamlıca, Bostanlar ve Bağyolu mahallelerini gezen Yunusemre Belediye Başkan adayı Tufan Akan, Yuntdağı’na hizmet sözü verdi. 

YUNTDAĞI HİZMETE DOYACAK”

Özgür Özel-Erdoğan görüşmesinin tarihi belli oldu Özgür Özel-Erdoğan görüşmesinin tarihi belli oldu

İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan adayı Tufan Akan, “5 yıllık İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı görev sürem boyunca Yuntdağı bölgesini sokak sokak gezdik. Şimdi, Yuntdağlıların Belediye Başkan adayı olarak kırsal mahallelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yuntdağı, yerel yönetimler tarafından yıllardır dışlanmış, hizmet götürülmemiş bir bölge. Sizlere söz veriyorum, desteklerinizle Yunusemre Belediye Başkanı olarak seçilirsem hizmet götüreceğimiz öncelikli yerlerden biri Yuntdağı bölgesi olacak” dedi.

“YUNTDAĞI’NIN EKMEĞİ COĞRAFİ İŞARET ALACAK”

İYİ Partili Akan, “Vatandaşlarımız, ev fırınlarında yıllanmış ekşi mayalarla Yuntdağı ekmeği üretiyor. Biz, Yuntdağı’nda üretilen ekmeğe coğrafi işaret alarak ekmeğin üretim kapasitesini artıracağız. Yuntdağı’nda ekmek üreten vatandaşlarımıza açacağımız üretim atölyeleriyle hem bölgeye istihdam sağlayacağız, hem de coğrafi işaret sayesinde Yuntdağı ekmeğini tüm Türkiye’ye tanıtacağız. Üretilen ekmeği, Halk Ekmek büfelerimizde satışa sunacağız” diye konuştu.

“YUNTDAĞI’NDA YETİŞEN SÜTLERİ BELEDİYE ALACAK, PELİTALAN’A HAYVAN PAZARI KURULACAK”

Yunusemre Belediye Başkan adayı Tufan Akan, “Yuntdağı’nda yıllardır şehre doğru bir göç yaşanıyor. Gençler, asgari ücretle fabrikalarda çalışmak zorunda kalıyor. Bölgedeki hayvancılığı canlandırmak için projelerimizi mahallelerimizle paylaştık. Yuntdağı’ndaki süt üreticilerinin sütlerini Yunusemre Belediyesi olarak peşin ödemeyle alacağız ve müşteri bulma sıkıntılarını ortadan kaldıracağız. Vatandaşlarımızı, işlerini büyütmeye ve ekonomik kalkınmaya odaklayacağız. Pelitalan Mahallesi’ne yapacağımız Canlı Hayvan Pazarı’yla birlikte bölgenin parasal istikrarına destek olacağız” dedi.

“ÖRENCİK MAHALLESİ’NE SERA YAPILACAK”

İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan adayı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Yuntdağı mahallelerimizin en büyük eksiklerinden biri de seracılık faaliyetleri. Örencik Mahallemizde kuracağımız belediyeye ait serayla birlikte yine bölge halkının kalkınmasını ve seracılık faaliyetlerinin Türkiye çapında örnek gösterilecek bir projeye dönüşmesini sağlayacağız. Bölgenin sorunlarını en iyi biz biliyoruz, en iyi de biz çözeriz. 1 Nisan sabahı, Yuntdağı bölgesi kalkınmaya ve gelişime uyanacak”

Editör: İclal Çiçek